19:31 27.03.2020

Північна Македонія стала 30-тим членом НАТО

1 хв читати
Північна Македонія стала 30-тим членом НАТО

Північна Македонія вступила до лав членів Організації Північно-Атлантичного договору, ставши її 30 союзником.

Відповідну інформацію в п'ятницю розповсюдила штаб-квартира НАТО.

"Сьогодні, 27 березня 2020 року Північна Македонія стала найновішим членом НАТО, здавши документ про приєднання до Північноатлантичного договору до Державного департаменту США у Вашингтоні, округ Колумбія", - йдеться в повідомленні.

У прес-релізі наголошується, що союзники з НАТО підписали Протокол про приєднання Північної Македонії в лютому 2019 року, після чого всі 29 національних парламентів проголосували за ратифікацію членства країни в організації.

Коментуючи факт набуття Північною Македонією членства в альянсі, генеральний секретар організації Єнс Столтенберг сказав: "Північна Македонія стала зараз частиною сім'ї НАТО, сім'ї з тридцяти країн і майже одного мільярда людей. Сім'я, заснована на впевненості в тому, що, незалежно від того, з якими проблемами ми стикаємося, разом ми сильніші і безпечніше".

30 березня в штаб-квартирі НАТО відбудеться церемонія підняття прапора Північної Македонії в присутності генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, голови військового комітету НАТО, Стюарта Піча і тимчасового повіреного в справах делегації Північної Македонії в НАТО Зорана Тодорова. Прапор також буде одночасно піднято в Монсі (Бельгія) і Норфолку (США).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА