17:51 03.06.2019

Поведінка правоохоронців у Переяславі-Хмельницькому, можливо, причетних до поранення хлопчика, неприпустима

2 хв читати
Поведінка правоохоронців у Переяславі-Хмельницькому, можливо, причетних до поранення хлопчика, неприпустима

Президент України Володимир Зеленський вважає, що поведінка двох співробітників поліції в Переяславі-Хмельницькому (Київська обл.), які можуть бути причетними до нанесення вогнепальних ушкоджень 5-річному хлопчику, неприпустима.

"Ми всі прекрасно розуміємо, що така поведінка правоохоронців просто неприпустима. Тому що українці очікують, що правоохоронці їм допомагатимуть, а не того, що така недбалість може вартувати життя і здоров'я людей, і навіть дітей", - сказала вона на брифінгу в понеділок.

Мендель зазначила, що постраждалий хлопчик нині перебуває в Києві у нейрохірургічному центрі. Його стан стабільно важкий, надається все необхідне лікування. Він перебуває на штучній вентиляції легень і наразі вирішується питання, чи потрібна йому допомога іноземних фахівців.

За словами прес-секретаря президента, Зеленський взяв цю ситуацію на особистий контроль і готовий надати необхідних фахівців.

Як повідомлялося, у м. Переяславі-Хмельницькому Київської області 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з пораненням голови. Як повідомив відділ комунікації поліції в Київській області, встановлено, що травму дитина дістала у дворі за місцем проживання.

Пізніше слідчі теруправління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого в Києві, розпочали кримінальне провадження за фактом умисного нанесення тяжких тілесних ушкоджень працівниками Переяслава-Хмельницького ВП ГУ НП у Київській області хлопчикові.

За інформацією бюро, 31 травня до реанімаційного відділення КНП "Переяслав-Хмельницький ЦРЛ" було доставлено хлопчика з тілесними ушкодженнями у вигляді важкої закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми і перелому скроневої кістки.

Згідно з даними правоохоронців, 31 травня четверо неповнолітніх гуляли поруч із місцем свого проживання. 5-річний хлопчик із необережності послизнувся і впав на асфальтобетонне покриття та камінь, унаслідок чого дістав травму голови.

"Відповідно до проведеного оперативного втручання медичних працівників встановлено наявність у малолітнього проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови", - зазначили в ДБР.

Поліцейські здійснили додатковий огляд місця події, після чого заявили про можливу причетність до нанесення вогнепальних тяжких тілесних ушкоджень дитині двох працівників Переяслава-Хмельницького ВП ГУ НП у Київській області.

2 червня двом працівникам патрульної поліції повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ст. 128 КК України - в необережному тяжкому тілесному ушкодженні, скоєному за попередньою змовою групою осіб, повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Правоохоронці встановили, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах. У результаті пострілів потрапили в малолітнього хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА