18:39 25.09.2019

Конфлікти в МОЗ вирішуватимуться після приїзду Скалецької - Гончарук

2 хв читати
Конфлікти в МОЗ вирішуватимуться після приїзду Скалецької - Гончарук

Конфлікт між керівництвом Міністерства охорони здоров'я України та співробітниками відомства вирішуватиметься після приїзду зі США міністра Зоряни Скалецької, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на прес-конференції в Києві у середу.

Крім того, прем'єр зазначив, що не планує втручатися в кадрову політику міністерств.

"Я знаю, що в міністерстві працюють багато професійних і порядних людей. У мене також немає жодних сумнівів щодо професійних якостей міністра охорони здоров'я. Є один аспект, про який ми сьогодні говорили в контексті іншого міністерства. Аспект полягає в тому, що ми домовилися з міністрами, я не втручаюся в кадрову політику міністерства. Тому міністр самостійно визначає з ким їй працювати, з ким не працювати. Але мені здається, що ситуація в МОЗ це питання скоріше непорозуміння між людьми, ніж якийсь основоположний конфлікт", - сказав він.

Раніше деякі співробітники Міністерства охорони здоров'я заявили про блокування роботи деяких напрямів новим керівництвом відомства, звернувшись із відкритим листом до прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Йдеться, зокрема, про напрям закупівель і постачань ліків для важкохворих пацієнтів, автомобілів екстреної медичної допомоги в пілотних регіонах, автономізації Інституту раку, Інституту серця, "Охматдиту", Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, медичні послуги в яких із 2020 року мають стати доступними в рамках Програми медичних гарантій (ПМГ) відповідно до закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення", а також у затвердженні реєстру цін на препарати, що входять до Національного переліку основних лікарських засобів.

Як повідомляли джерела в Міністерстві охорони здоров'я, в понеділок, 23 вересня, заступник міністра охорони здоров'я Михайло Загрійчук на нараді працівників директорату медичних послуг заявив про незгоду з діями керівництва директорату, зокрема з діями Сухорукової. При цьому заступник міністра наголосив на незмінності курсу на трансформацію системи охорони здоров'я і зазначив, що керівництво МОЗ не планує звільнення працівників відомства, однак має намір переглянути їхній функціонал і посадові обов'язки.

Аудіозапис наради оприлюднено на одному з інтернет-ресурсів.

Нині міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька перебуває в США, де бере участь у роботі Генеральної Асамблеї ООН.

За інформацією радника міністра Дмитра Раімова, МОЗ ухвалило рішення про аудит діяльності всіх працівників відомства й оцінки їхньої ефективності згідно з чинним законодавством.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА