07:43 07.11.2018

Мільйонні винагороди США пропонують за інформацію стосовно трьох лідерів Робочої партії Курдистану

1 хв читати
Мільйонні винагороди США пропонують за інформацію стосовно трьох лідерів Робочої партії Курдистану

США пропонують мільйонні винагороди за інформацію про місцезнаходження трьох лідерів Робочої партії Курдистану, повідомив у вівторок заступник помічника держсекретаря США Метью Палмер.

М.Палмер повідомив про це за підсумками візиту в Анкару. Він зазначив, що виплата винагороди передбачається "за інформацію, яка допоможе визначити місцезнаходження Мурата Караїлана ($ 5 млн) Джеміля Баїка ($ 4 млн) і Дурана Калкана ($ 3 млн).

"США високо оцінюють контртерористичні операції, що проводяться у співпраці з союзником з НАТО - Туреччиною", - сказав М.Палмер.

Незважаючи на те, що США вважають РПК терористичною організацією, у Туреччині викликає стурбованість співпраця США в Сирії з курдськими бійцями YPG (Курдські сили самооборони), які Анкара вважає підрозділом РПК.

Відносини між Вашингтоном і Анкарою були затьмарені арештом американського священика Е.Брансона в жовтні 2016 року в Туреччині за обвинуваченням у шпигунстві і зв'язках з організацією "Фето" проповідника Фетхуллаха Ґюлена, яку вважають причетною до спроби держперевороту в Туреччині в липні 2016 року.

У середині жовтня турецький суд ухвалив звільнити Е.Брансона з-під варти.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА