RU
 

Гончарук, Пристайко, Загороднюк. Перші призначення в КабмінСюжет

Корреспондент.net,  29 серпня 2019, 21:10
0
523
Гончарук, Пристайко, Загороднюк. Перші призначення в Кабмін
Олексій Гончарук - новий прем'єр-міністр України

Біографії нового прем'єр-міністра, міністрів оборони і закордонних справ.

 
Верховна Рада України 9 скликання в перший же день своєї роботи вирішили закрити всі кадрові питання у вищих ешелонах влади.
 
Першими депутати призначили нового прем'єр-міністра, міністрів закордонних справ і оборони.
 
Корреспондент.net зібрав інформацію про нових чиновників.
 

Олексій Гончарук

 
Гончаруку 35 років, за освітою він юрист, має свідоцтво адвоката. Спеціалізується на супроводі інвестиційних проектів у будівництві, а також на допомозі постраждалим інвесторам.
 
 
На виборах до Верховної Ради попереднього скликання Гончарук безрезультатно балотувався від партії Сила людей, яка в парламент не пройшла, набравши всього 0,1%. З 2015-го, Гончарук працював позаштатним радником екс-міністра екології Ігоря Шевченка. Але той потрапив у корупційний скандал, і Гончарук змінив рід діяльності: він очолив Офіс ефективного регулювання - BRDO, структуру, створену на грантові кошти тодішнім міністром економічного розвитку Абромавічусом.
 
Гончарука в команду Зеленського привів голова президентського офісу Андрій Богдан. В Офісі президента Гончарук курирував блок економічного розвитку і реформ.
 

Вадим Пристайко

 
Пристайко - кадровий дипломат. Йому 49 років. Починав він на дипломатичній службі в 1994 році зі сфери торгово-економічних зв'язків.
 
З 2012 по 2014 роки працював надзвичайним і повноважним послом України в Канаді.
 
з 2014 по 2017 - заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату, перший заступник міністра закордонних справ України.
 
У травні 2019 року президент України Володимир Зеленський призначив Вадима Пристайка заступником голови Офісу Президента.
 
Як бачимо, Пристайко працював у команді Павла Клімкіна та Петра Порошенка. Сам новий міністр закордонних справ заявив, що пишається зовнішньополітичним курсом минулої влади.
 

Андрій Загороднюк

 
Загороднюк - позаштатний радник президента Зеленського і член Наглядової Ради Укроборонпрому. Раніше Загороднюк був керівником проектного офісу реформ Міністерства оборони.
 
Що стосується освіти, то Загороднюк навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, в Університеті Уоріка і Оксфордському університеті. Має більше 16 років досвіду роботи на керівних посадах в гірничодобувній і виробничій галузях.
 
З початку російської агресії на Донбасі в 2014 році є активним громадським активістом, волонтер Збройних сил України. Зокрема, очолювана Загороднюком компанія поставляла українським бійцям на Схід буржуйки і машини швидкої допомоги, які робили з броньованих інкасаторських машин.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: МинобороныМИД Украиныпремьер-министрКабинет МинистровВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі