13:39 18.01.2019

"Наш край" закликає уряд не підвищувати ціну на газ в травні поточного року

2 хв читати
"Наш край" закликає уряд не підвищувати ціну на газ в травні поточного року

 Партія "Наш край" вимагає від Кабінету Міністрів не підвищувати ціну на газ в 2019 році, оскільки це "з'їсть" підвищення мінімальної зарплати і пенсій, заявив народний депутат від партії Сергій Шахов.

"По-перше, зважаючи на вимоги Міжнародного валютного фонду, влада демонструє нездатність провадити незалежну економічну політику.

По-друге, заплановане на травень підвищення ціни газу "з'їсть" урядові подачки до зарплат і пенсій, які уряд зробив останнім часом. Усе це разом може спровокувати серйозні соціальні протести, економічну та політичну кризу, що вкрай небезпечно у рік двох великих виборчих кампаній", - пояснив позицію "Нашого краю" С.Шахов, інформує прес-служба партії.

Він нагадав, що останнє підвищення цін на газ в листопаді минулого року заганяє житлово-комунальний сектор у ще більш глибоку депресію.

"У грудні борг населення з оплати житлово-комунальних послуг виріс на 10-20%. Теплогенерувальні підприємства не мають коштів для розрахунку за спожитий газ, тому уряду доводиться в ручному режимі розподіляти ресурси, щоб міста не замерзли. І це ще до отримання нових платіжок людьми", - сказав С.Шахов.

Народний депутат закликав Кабінет Міністрів відмовитися від планів підвищення ціни на газ. "Партія "Наш край" закликає уряд одуматися і відкинути вимогу кредиторів підвищувати ціну на газ простим українцям. Чергове зростання цін з точки зору політики і економіки буде для влади самогубством і загрожує непрогнозованими наслідками для країни", - резюмував С.Шахов.

У партії нагадали, що в звіті МВФ прописана умова надання чергового кредитного траншу Україні. Кошти в розмірі $ 2,6 млрд надійдуть в разі підвищення ціни на газ для населення на 15% у травні 2019 року. Чиновники не виключають, що газ може подорожчати на 20%. Перший кредитний транш $1,4 млрд уряд України отримав в грудні 2018 роки після підвищення ціни на газ для населення в листопаді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА