RU
 

Ердоган звинуватив Ізраїль у державному терорі

Корреспондент.net,  23 грудня 2018, 19:54
0
303
Ердоган звинуватив Ізраїль у державному терорі
Туреччина з Ізраїлем продовжують обмінюватися шпильками

Біньямін Нетаньяху, у свою чергу, назвав Ердогана окупантом Північного Кіпру і зазначив, що його армія "вбиває жінок і дітей у курдських селах, усередині і за межами Туреччини".

 
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на мітингу в Стамбулі звинуватив главу уряду Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху в "державному терорі", повідомляє агентство Anadolu.
 
За словами Ердогана, Нетаньяху "сіє зло".
 
"Як президент Туреччини, я роблю всі кроки для допомоги пригнобленим, а глава ізраїльського уряду сіє зло, займаючись державним терором", - заявив турецький лідер.
 
Він підкреслив, що Ізраїль не може виступати зі звинуваченнями проти інших, поки сам не відповість за "злочини проти людяності, масові вбивства і руйнування".
 
Раніше ізраїльський прем'єр-міністр назвав Ердогана окупантом Північного Кіпру і зазначив, що його армія "вбиває жінок і дітей у курдських селах, усередині і за межами Туреччини". Нетаньяху підкреслив, що турецький лідер не повинен "проповідувати" Ізраїлю.
 
Нагадаємо, наприкінці липня Ердоган заявив, що прийняття закону про національну єврейську державу показує, що Ізраїль є найбільш "сіоністською, фашистською і расистською" країною у світі. У свою чергу, Нетаньяху у відповідь звинуватив турецького президента в геноциді сирійців і курдів.
 
У травні Ізраїль і Туреччина взаємно вислали дипломатів: так, у відповідь на видворення посла Ізраїлю з Анкари в МЗС Ізраїлю попросили виїхати турецького консула.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
ТЕГИ: ТурцияИзраильНетаньяхуЭрдоган
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі