14:37 20.06.2018

За допомогою терору Росія намагається підірвати ситуацію в Україні зсередини - Турчинов

2 хв читати

У спробах дестабілізувати Україну зсередини Російської Федерації застосовує широкий спектр гібридних методів і засобів, зокрема терор і диверсії, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Одне з головних завдань Росії - це внутрішня дестабілізація нашої країни. Вони розуміють, що у них немає сьогодні можливості безкарно, без жорсткого опору, забезпечити свій воєнний наступ. Тому їхній головний пріоритет - спробувати підірвати ситуацію в Україні зсередини. Посіяти паніку, хаос, зламати готовність українців до опору. Для цього використовується широкий арсенал засобів - від інформаційної війни до банального терору", - сказав О.Турчинов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як приклади такого терору він навів замахи на колишнього депутата Державної думи РФ Дмитра Вороненкова, громадянську активістку і військовослужбовця Аміну Окуєву, а також зірвану в ході спецоперації Служби безпеки України спробу вбивства опозиційного російського журналіста Аркадія Бабченка. "Все це - ланки одного ланцюга", - підкреслив секретар РНБО.

"Арсенал засобів гібридної війни, проведеної в нашому тилу, доволі широкий. Це і підживлення, скажімо так, радикальних сил, які декларують готовність до силових сценаріїв зміни влади. Це і спроба створення розгалуженої агентурної мережі для проведення терористичних і бойових операцій, забезпечення їх російськими спецслужбами зброєю та боєприпасами... Додайте до цього потоки інформаційного бруду і дезінформації, потужні кібератаки, безперервну енергетичну і економічну війну і т.д. Ось далеко не повний сегмент внутрішніх гібридних загроз, до Другим постійно повинна протистояти наша країна ", - розповів Турчинов.

Він нагадав і про "справу Савченко". "Ви знаєте, ця тема відійшла на задній план, але хто передавав зброю Рубану і Савченко? Хто? Це підконтрольні ФСБ підрозділи на окупованому Донбасі, які були задіяні для озброєння так званого українського підпілля. Це не бутафорія, а реальна зброя, здатна привести до величезних кривавих жертв серед цивільних людей. Саме такий розвиток подій необхідний кремлівським кураторам", - зазначив секретар РНБО.

При цьому О.Турчинов підкреслив, що Служба безпеки України протистоїть спробам РФ дестабілізувати обстановку в регіонах, яких не торкнулася війна, і проводить по країні локальні антитерористичні операції.


Повний текст інтерв'ю О.Турчинова буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА