17:09 02.11.2020

Кулеба запросив Францію взяти участь у роботі Кримської платформи

2 хв читати
Кулеба запросив Францію взяти участь у роботі Кримської платформи

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан під час телефонної розмови обговорили динаміку дипломатичних зусиль у рамках "нормандського формату", повідомляє Міністерство закордонних справ України.

"Міністри обговорили динаміку дипломатичних зусиль у рамках "нормандського формату" з мирного врегулювання російсько-української війни на Донбасі. Французький міністр дав позитивну оцінку зусиллям України з створення передумов для прогресу у врегулюванні й підкреслив незмінність позиції Парижа щодо підтримки суверенітету України та територіальної цілісності у межах її міжнародно визнаних кордонів", - ідеться у повідомленні на сайті МЗС України в понеділок.

Як зазначається, Кулеба поінформував французького колегу про ініціативу створення Кримської платформи - міжнародного формату, консолідуючого зусилля міжнародного співтовариства щодо деокупації Криму, захисту прав людини в умовах тимчасової російської окупації.

"Дмитро Кулеба запросив Францію взяти активну участь у роботі Кримської платформи. Жан-Ів Ле Дріан висловив вдячність за запрошення та запевнив, що принципова позиція Франції щодо невизнання спроби анексії Криму триватиме надалі, як і відповідна політика обмежувальних заходів щодо Росії. У зв’язку з цим французька сторона розгляне інформацію щодо запуску Кримської платформи", - пояснили в МЗС.

Міністри позитивно відзначили зростаючу динаміку двосторонньої співпраці в багатьох галузях, зокрема збільшення обсягів торгівлі та інвестицій. Вони підтвердили налаштованість на проведення до кінця 2020 року засідання Українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва, яке забезпечить умови для збільшення французьких інвестицій в економіку України. Співрозмовники окремо обговорили перспективи українсько-французького співробітництва в Африці, зокрема в галузі безпеки, торгівлі та інвестицій.

Глава МЗС України також висловив співчуття французькому колезі з огляду на нещодавні напади у Франції, жертвами яких стали невинні люди.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА