20:42 07.05.2018

Одному з нападників на "кіборга" Вербича в Києві - громадянину РФ - заочно оголошено про підозру

2 хв читати
Одному з нападників на "кіборга" Вербича в Києві - громадянину РФ - заочно оголошено про підозру

Київська місцева прокуратура №7 заочно оголосила про підозру 23-річному громадянину РФ - одному з підозрюваних у нападі на ветерана АТО, колишнього захисника донецького аеропорту Дмитра Вербича.

"Встановлено, що зловмисник перетнув кордон у бік Польщі. У зв'язку з цим фігуранту заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) і ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб)", - повідомила прес-служба прокуратури Києва в понеділок.

Окрім того, підготовлено клопотання про дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, увечері 2 травня 2018 року на Подолі в Києві невідомі напали на ветерана АТО і колишнього захисника донецького аеропорту Дмитра Вербича. Його доправили до відділення хірургії обласної клінічної лікарні.

Правоохоронці встановили, що під час бійки з невідомими (три чоловіки і дві дівчини) один із нападників ударив постраждалого гострим предметом у спину. Крім того, зловмисники застосували газовий балончик.

6 травня співробітники СБУ затримали в Харкові підозрюваних у нападі на Д.Вербича. Оперативники СБУ задокументували, що організатором нападу на учасника АТО є громадянин Росії, який покинув територію України 4 травня і переховується в Польщі.

7 травня Київська місцева прокуратура №7 повідомила про підозру 25-річній дівчині, яка в групі інших зловмисників вчинила напад на Д.Вербича.

Глава Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що правоохоронні органи України роблять усе можливе, щоб громадянина РФ, який організував напад на Д.Вербича в Києві, було доправлено в Україну.

Начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що поліція поки що не встановила ще трьох учасників нападу на Д.Вербича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА