13:47 09.09.2019

Рахманін закликає ВР розглянути питання української парламентської делегації в роботі ПАРЄ

2 хв читати
Рахманін закликає ВР розглянути питання української парламентської делегації в роботі ПАРЄ

Лідер парламентської фракції "Голос" Сергій Рахманін закликає Верховну Раду розглянути на сесії формат роботи української делегації в ПАРЄ.

"Є питання, які мають бути першочерговими для нашого розгляду. Я просив би вас, Дмитре Олександровичу (спікер парламенту Разумков - ІФ), окремо розглянути питання про можливе включення до порядку денного поточної сесії - щодо формату участі чи не участі української делегації в роботі Парламентської асамблеї Ради Європи", - сказав він на погоджувальній раді керівників фракцій і груп парламенту в понеділок у Києві.

Рахманін зазначив, що країни-партнери України очікують такого рішення.

"Після зустрічі, яка відбулася, пішли сигнали від наших партнерів - від країн Балтії, Грузії, Данії, Великої Британії, Швеції, які готові зробити певні кроки, консолідовані з нами, але очікують від нас чіткого сигналу щодо наших подальших дій", - додав лідер фракції.

Як повідомлялося, 25 червня 2019 року українська делегація в ПАРЄ звернулася до влади країни з проханням терміново розглянути питання щодо припинення участі України в роботі ПАРЄ, а також питання щодо подальшої участі України в органах Ради Європи. Член делегації Верховної Ради VIII скликання Олексій Гончаренко (фракція "БПП") дав такі формулювання рішення української делегації в ПАРЄ: "1. Ми припиняємо свою участь у роботі сесії ПАРЄ, крім питань заперечування повноважень російської делегації. 2. Ми звертаємося до Верховної Ради терміново розглянути питання припинення участі української делегації в роботі ПАРЄ. 3. Ми звертаємося до президента та МЗС України, необхідно терміново виробити позицію щодо участі України як держави в роботі Ради Європи".

26 червня ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації в асамблеї, водночас в резолюції немає згадки про якісь санкції. Отже, делегація РФ повернулася до роботи в ПАРЄ з повним набором повноважень, чого і домагалася Росія. За резолюцію проголосували 116 депутатів, проти 62, утрималися 15.

26 червня після беззастережного підтвердження ПАРЄ повноважень російської делегації в асамблеї делегації України, Польщі, Литви, Латвії, Словаччини, Естонії та Грузії заявили про демарш і звернулися до парламентів і урядів своїх країн щодо ухвалення рішень стосовно майбутньої участі в організації. Пізніше до демаршу приєдналася делегація Швеції.

1 липня парламентський комітет із закордонних справ рекомендував Верховній Раді призупинити участь постійної делегації в праці ПАРЄ до отримання висновків Венеціанської комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА