Вибори
19:27 30.11.2018

ЦВК закликала Раду і Кабмін законодавчо врегулювати питання, пов'язані з забороною проведення місцевих виборів на період воєнного стану

2 хв читати
ЦВК закликала Раду і Кабмін законодавчо врегулювати питання, пов'язані з забороною проведення місцевих виборів на період воєнного стану

Центральна виборча комісія України звернулася до Верховної Ради, Кабінету міністрів України про невідкладне законодавче врегулювання питань, що виникли в зв'язку з забороною проведення виборів до органів місцевого самоврядування внаслідок введення воєнного стану в низці областей України.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, 30 листопада комісія прийняла постанову про деякі питання реалізації закону України про місцеві вибори в зв'язку з набранням сили указу президента України від 26 листопада 2018 року про введення воєнного стану в Україні.

У ЦВК зазначили, що нині законодавством України повною мірою не врегульовані проблемні питання про завершення реалізації положень закону України "Про місцеві вибори", які виникли внаслідок введення воєнного стану в окремих областях України.

Зі свого боку ЦВК рекомендувала територіальним виборчим комісіям з місцевих виборів в областях з воєнним станом забезпечити неухильне дотримання вимог закону України "Про правовий режим воєнного стану" про заборону проведення виборів до 26 грудня 2018 року.

Тервиборчкоми мають припинити (не здійснювати) подальше виконання будь-яких заходів щодо реалізації етапів виборчого процесу відповідних місцевих виборів; не призначати повторні або проміжні місцеві вибори в відповідний період.

ЦВК також звернула увагу, що питання призначення місцевих виборів у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, де було введено військовий стан, буде вирішуватися суб'єктами призначення цих виборів після припинення або скасування воєнного стану.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА