18:59 04.07.2019

У "Слузі народу" озвучили перші кроки до завершення війни на Донбасі

3 хв читати
У "Слузі народу" озвучили перші кроки до завершення війни на Донбасі

У врегулюванні конфлікту на Донбасі зацікавлені не всі політичні сили, і це буде важкий і нешвидкий процес, заявляє голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

"Шапкозакиданням, на відміну від багатьох інших, ми не займатимемося. Говорити, що проблему може бути розв'язано завтра, - це неправда. Треба бути відвертим і перед собою, і перед українським суспільством, це важкий процес. Найстрашніше, що не всі в цьому процесі хочуть реального врегулювання", - заявив Разумков під час круглого столу на тему "Нова політика на Донбасі. Відродження. Розвиток. Стабільність".

Він зазначив, що важливим аспектом у питанні повернення Донбасу є інформаційна політика. "Ключовим видом озброєння в цій війні є інформація, яка вражає чи не сильніше, ніж кулі, снаряди або міни... Уся інформація, яку отримують жителі Донецької області, найчастіше виходить із російських телеканалів. Нам потрібно повернути цих людей ментально, а потім зайнятися економічним розвитком територій. Тому що головне в державі - це наші люди. Території - це важливо, але території без людей – це лише території", - наголосив Разумков.

У свою чергу кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу", керівник "Зе! Команди" в Донецькій області Володимир Воронов зазначив, що створення спільної платформи "Нова політика на Донбасі" допоможе розпочати діалог між владою і громадянами, що проживають на окупованих територіях.

"Найстрашніше, що люди звикають жити у війні. Тому швидкого врегулювання конфлікту бути не може, і, на жаль, формули рішення, яке задовольнило б усіх громадян, немає. Нам треба працювати на двох важливих напрямах - підтримувати ідею створення платформи з урегулювання конфлікту на Донбасі та сформувати спеціальний комітет у Верховній Раді з реінтеграції окупованих територій", - сказав він.

При цьому кандидат у нардепи зазначив, що партія "Слуга народу" створила робочий комітет з реінтеграції окупованих територій, який шукає єдине погоджене рішення для припинення війни. "Є багато напрацьованих ідей і проектів. Тому ми починаємо цей серйозний діалог із громадянами. Ми сподіваємося, що платформа стане тим майданчиком, де всі ідеї щодо врегулювання конфлікту буде погоджено", - додав Воронов.

Кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" і радник команди Зеленського Микита Потураєв зазначив, що люди на непідконтрольних територіях чують російську пропаганду і не можуть реально оцінити стан справ. "На жаль, на окупованих територіях люди чують Путіна, а нас чують погано. Нашим громадянам доводиться докладати надзусиль, щоб отримати достовірну інформацію. Це пов'язано з тим, що там заблоковане наше мовлення, перекриті шляхи донесення інформації щодо вільної України", - зазначив він.

"Саме тому ми маємо вести проактивну інформаційну політику, необхідно чути одне одного, щоб нарешті розпочати діалог. Люди, які вимушені проживати на окупованих територіях, - це наші люди, українці. Ми не вважаємо їх сепаратистами. Ми називаємо речі своїми іменами: маріонеток Путіна - маріонетками Путіна, російських найманців - російськими найманцями", - резюмував Потураєв.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА