Автомобілі Ford навчаться відстежувати вільні паркування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі Ford навчаться відстежувати вільні паркування

Технології&Авто
155
Знайти вільне місце для паркування — не таке вже тривіальне завдання в умовах перевантаженого трафіком міста. Згідно з дослідженням компанії Ford, кожен автомобіліст витрачає на це в середньому один день на рік. Однак нова технологія, випробувана в англійському містечку Мілтон-Кінс, повинна заощадити багато часу.
Функція, що розробляється інженерами Ford, збирає дані про зайнятість парковок, грунтуючись на інформації від паркувальних сенсорів автомобіля. Технологія отримала назву Collaborative Parking («Спільна парковка»). Передбачається, що в перспективі вона дозволить синхронізувати машин між собою, завдяки чому будь-який водій зможе дізнатися не тільки про сам факт наявності вільних місць та їх кількість, але і про точне розташування вакантних.
«Ми зрозуміли, як багато часу і нервів витрачається на пошук паркувальних місць у великих і дрібних містах, — розповів Крістіан Ресс (Christian Ress), керівник центру Ford Automated Driving Europe. — За допомогою розроблюваної нами технології Collaborative Parking ми побачили можливість повернути час назад водіям, допомагаючи їм насолоджуватися більш щасливими, здоровими і більш ефективними поїздками».
Поки що представники американської компанії не повідомили, коли можна очікувати появи нової системи в серійних автомобілях.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас