17:24 17.07.2020

У ОАСК повідомили про обшуки у "справах Майдану", НАБУ обіцяє: "деталі - пізніше"

2 хв читати
У ОАСК повідомили про обшуки у "справах Майдану", НАБУ обіцяє: "деталі - пізніше"

Слідчо-оперативні заходи здійснюють у будівлі Окружного адміністративного суду міста Києва в п'ятницю, 17 липня, повідомляється на сайті ОАСК.

"Серед озвучених підстав – розслідування "справ Майдану". Вкотре слідчі дії проводяться з порушенням територіальної підсудності справи - на підставі ухвали суду (цього разу – Ленінського районного суду м. Кіровограда). Починаючи з 2015 року, це не перша спроба дискредитації Окружного адміністративного суду міста Києва в такий спосіб", - ідеться в повідомленні.

При цьому в ОАСК зазначили, що сам суд продовжує роботу у звичайному режимі.

У Національному антикорупційному бюро України повідомляють, що обшуки здійснюють їхні слідчі. "У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ здійснюють санкціоновані обшуки в приміщеннях ОАСК і Державної судової адміністрації для вилучення предметів, речей і документів, які можуть мати значення для кримінального провадження. Деталі - пізніше", - повідомляється на сторінці НАБУ у Facebook.

Водночас головний редактор інтернет-видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив на своїй сторінці у Facebook, що НАБУ "прямо в ці хвилини" пред'явило підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п'ятьом іншим суддям, а також керівнику державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

"Їм інкримінують створення злочинної організації та захоплення влади. Підозри побудовані на вивченні записів розмов у кабінеті Вовка, частину яких було оприлюднено у 2019 році на прес-конференції. Там на записах Вовк обговорює, як він планує тиснути за допомогою судових рішень на різні органи влади, щоб отримувати потрібні собі рішення. НАБУ зносить керівництво ОАСК, який є ключовою ланкою для тиску на державну владу, скасування і призупинення кадрових рішень. ОАСК давно перетворився під керівництвом Вовка у біржу. Тож дії НАБУ в цьому випадку заслуговують максимальної підтримки", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА