RU
 

Стало відомо, скільки українців довіряють вітчизняній фармацевтиці

Корреспондент.net,  5 травня 2020, 14:43
0
96
Стало відомо, скільки українців довіряють вітчизняній фармацевтиці
Фото: Пресс-служба Минздрава
Найбільш впізнаваною фармацевтичною фірмою виявилася Дарниця

Українці найчастіше купують заспокійливі, знеболювальні, жарознижувальні, препарати від кашлю, болю у горлі тощо.

Громадяни України все більше довіряють вітчизняним фармацевтичним компаніям і українським лікарським препаратам. Про це свідчать результати соцопитування аналітичної групи Corestone за підтримки фармацевтичної компанії Дарниця, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"91% респондентів декларує свою довіру українським фармкомпаніям. На думку опитаних, українські та іноземні препарати в рівній мірі ефективні, якісні, мають мінімум побічних ефектів. Але, на відміну від іноземних ліків, українські препарати мають доступну ціну", - йдеться звіті аналітичної групи.

За останній місяць на ліки українці витратили менш як 20% сімейного бюджету. При цьому більше половини опитаних заявили, що на вибір препарату серед українських виробників впливає вартість.

Найбільше попитом користуються заспокійливі, знеболювальні, жарознижувальні, від кашлю, болю в горлі, а також вітаміни.

"Основні групи препаратів, які були куплені за останній рік - від кашлю і болю в горлі, знеболювальні, жарознижувальні і від нежиті. Дітям більше купували препарати від болю/кашлю в горлі, жарознижувальні, від нежиті, противірусні та вітаміни, тоді як для дорослих - знеболювальні, заспокійливі, препарати для лікування серця, печінки, шлунково-кишкового тракту, нирок і сечостатевої системи і протигрибкові. У рівній мірі, як дорослим, так і дітям купують засоби проти алергії і дерматологічні ліки", - йдеться в звіті.

Найбільш популярною фармкомпанією серед українських брендів стала Дарниця. 70% респондентів виявилися знайомі з її продукцією.

Дослідження відбувалося з 26 лютого по 11 березня 2020 року. Всього було опитано 2023 людини по всій території України, без урахування тимчасово окупованих територій.

Раніше повідомлялося, що Дарниця готується до виробництва препарату для лікування коронавірусу.

До цього компанія повідомила про нарощування випуску противірусного препарату.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: Лекарственные препаратыДарницасоцопрос
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі