Доступність посилання

ТОП новини

У суді російський офіцер заявив, що воював «у суміжній країні»


Президент України Петро Порошенко демонструє на Мюнхенській конференції з безпеки військові квитки та паспорти військовослужбовців Росії, які були здобуті в зоні бойових дій на Донбасі. Мюнхен, 7 лютого 2015 року
Президент України Петро Порошенко демонструє на Мюнхенській конференції з безпеки військові квитки та паспорти військовослужбовців Росії, які були здобуті в зоні бойових дій на Донбасі. Мюнхен, 7 лютого 2015 року

У Росії в суді російський офіцер Олег Леонтьєв заявив, що брав участь у бойових діях на території сусідньої країни, де російських військових «нібито не було», і, як повідомляють російські ЗМІ, ймовірно, йдеться про Україну. Він не вказав місця точно.

У ході засідання Леонтьєв, обвинувачений у причетності до загибелі солдата-строковика, попросив суд винести «позитивне рішення», щоб продовжити службу й вирушити в Сирію.

«Це дозволить принести якусь користь для держави. Я вже брав участь в одному з таких заходів, але, єдине, це було на території суміжної країни, на якій нас ніби не було», – процитував у середу, 4 липня, слова Леонтьєва фонд «Право матері», що представляє інтереси сім’ї загиблого.

У фонді відзначають, що це, ймовірно, перша офіційна заява російського військовослужбовця про таку участь у бойових діях; російські ЗМІ, які цитують заяву фонду, роблять власний висновок, що йдеться про участь у бойових діях на території саме України.

Підтверджень цих слів із інших джерел наразі немає, всі ЗМІ посилаються на заяву згаданого російського фонду.

Росія визнала солдатів, загиблих в Україні | «Донбас.Реалії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:23:33 0:00

Читайте також: Головні докази участі Росії у війні на Донбасі за 2017 рік

Від 2014 року після російської анексії Криму на частині Донбасу триває збройний конфлікт, спричинений гібридною агресією Росії. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці бойовиків – і озброєннями, і живою силою. Спочатку Москва повністю відкидала заяви про те, що російські громадяни беруть участь у конфлікті на Донбасі, згодом заявила, що там можуть перебувати лише російські «добровольці», що не належать до лав Збройних сил та інших силових формувань Росії. Про затриманих на лінії фронту на сході України російських військовослужбовців у Москві твердили, що ті звільнилися з війська якраз перед поїздкою на Донбас.

За даними ООН, за час конфлікту в регіоні загинули понад 10 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG