RU
 

Столтенберг виступив за створення "глобального" НАТО

Корреспондент.net,  13 липня 2020, 14:14
0
219
Столтенберг виступив за створення  глобального  НАТО
Фото: Redaktionsnetzwerk Deutschland
Єнс Столтенберг підкреслив, що Китай не є новим противником для НАТО

Глобальний баланс сил зміщується, і країнам Заходу потрібно зберегти технологічну перевагу, вважає Єнс Столтенберг.

 
Північноатлантичний альянс в світлі посилення ролі Китаю у світі повинен стати більш глобальним і активніше співпрацювати з такими партнерами, як Австралія, Нова Зеландія, Південна Корея і Японія. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю редакційному об'єднанню Redaktionsnetzwerk Deutschland, опублікованому в понеділок, 13 липня.
 
 
 
"Що стосується позиції НАТО щодо Китаю, то потрібно розрізняти військову присутність і політичні ініціативи. Я виступаю за новий, розумний всесвітньо-політичний підхід - більш глобальне НАТО", - сказав Столтенберг.
 
Він уточнив, що це не означає, що кораблі НАТО повинні тепер прямувати до Південно-Китайського моря.
 
"Глобальний баланс сил зміщується, і ми повинні зберегти нашу технологічну перевагу", - відзначив Столтенберг, вказавши на те, що зараз Китай перебуває на шляху до того, щоб стати лідером, зокрема в галузі штучного інтелекту.
 
Генсек НАТО також піддав критиці дії Пекіна в Гонконзі, а саме прийняття закону про забезпечення національної безпеки в цьому спеціальному адміністративному районі КНР.
 
"Китай тим самим демонструє те, що не поділяє наші уявлення про цінності", - вважає він. На його думку, новий закон підриває ідею "одна країна - дві системи".
 
У той же час Столтенберг підкреслив, що "Китай для НАТО не є новим противником".
 
Раніше стало відомо, що в Північноатлантичному альянсі приступили до розробки нової концепції стримування й оборони для євроатлантичного простору, яка покликана посилити НАТО.
 
Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вимога про підвищення витрат країн НАТО до 2% ВВП допоможе відновити економіку держав блоку після пандемії коронавірусу.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: НАТОКитайГонконг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі