RU
 

Україна вироблятиме турецькі корвети і дрони

Корреспондент.net,  14 грудня 2020, 20:37
0
1336
Україна вироблятиме турецькі корвети і дрони
Фото: Минобороны Украины
Ісмаїл Демір і Андрій Таран зустрілися сьогодні в Києві

Це перші в історії зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення, укладені Міністерством оборони України.

Міністр оборони України Андрій Таран підписав угоди з турецькими компаніями про передачу технологій і виробництво корветів й ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб ЗCУ. Про це повідомляє прес-служба військового відомства у понеділок, 14 грудня.

 
Зазначається, що підписання відбулося в рамках візиту турецької делегації на чолі з президентом директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїлом Деміром.
 
"Перш за все, мова йде про проекти, покликані радикально посилити бойові можливості ВМС ЗСУ для підвищення безпеки в Чорноморсько-Азовському регіоні", - йдеться в повідомленні.
 
За словами Тарана, це перші в історії зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення, укладені Міністерством оборони України.
 
Нагадаємо, в жовтні Україна і Туреччина підписали меморандум, де були позначені наміри розпочати й імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів і всіх видів турбінних двигунів.
 
Тоді ж Таран і міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар підписали рамкову військову угоду між українським Кабміном й урядом Турецької Республіки.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

ТЕГИ: Украинаармия и вооружениеМинобороныТурцияминистрТаранБПЛАбеспилотник
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі