20:24 22.09.2020

IATA пропонує впровадити тести на COVID перед зарубіжними рейсами замість карантину після прильоту

2 хв читати
IATA пропонує впровадити тести на COVID перед зарубіжними рейсами замість карантину після прильоту

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IАТА) закликала впровадити тестування на COVID-19 для всіх пасажирів, які вилітають за кордон.

Таке рішення запропоновано як альтернативу карантинним обмеженням, які зобов'язані проходити пасажири після прильоту до іншої країни. Це, вважають в IATA, сприятиме швидшому відновленню міжнародних авіаперевезень.

Минуло понад півроку, відколи країни призупинили авіасполучення за кордон для боротьби з COVID-19. Відтоді деякі з них частково відкрили кордони, але ефект від цього був обмеженим, ідеться в повідомленні IATA. Карантинні заходи після прильоту роблять поїздки непрактичними, а часті зміни в заходах щодо боротьби з COVID-19 у деяких країнах не дають змоги навіть спланувати поїздку.

"Ключем до відновлення свободи пересування через кордони є систематичне тестування на COVID-19 усіх мандрівників перед від'їздом. Це дасть урядам упевненість у тому, що вони зможуть відкрити свої кордони без складних моделей ризику, які передбачають постійні зміни правил, що накладаються на поїздки. Тестування усіх пасажирів поверне людям свободу подорожувати з упевненістю. І це поверне мільйони людей до роботи", - зазначив генеральний директор IАТА Александр де Жуньяк, якого цитує прес-служба.

Щоб швидко впровадити експрес-тести, IАТА планує співпрацювати з Міжнародною організацією цивільної авіації (ICАО) та органами охорони здоров'я, зазначено в повідомленні.

Через "ковідні" обмеження світова авіагалузь втратить цього року близько $400 млрд виручки, загальний збиток очікується у розмірі понад $80 млрд, нагадує організація.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Буданов про дозвіл завдавати ударів західною зброєю по території РФ: це полегшить ситуацію

Усі необхідні заходи для захисту Сумської області вже вжито

Кулеба впевнений, що союзники дійдуть висновку про необхідність розширення дозволу на застосування їх озброєння для ударів по території РФ

Для понад 300 тис. родин за добу відновили електропостачання після негоди на Київщині

Генштаб ЗСУ: Найгарячіше на покровському напрямку, там наразі тривають 12 боїв

Макрон відкинув можливість передвиборчих дебатів із Ле Пен

Окупанти вдарили по Старому Салтову, постраждали три людини

Через негоду в Україні на вечір середи без світла понад 81 тис. абонентів у 360 населених пунктах - Міненерго

Зеленський у Саудівській Аравії зустрівся з прем'єром: Обговорили двосторонні відносини

У Білій Церкві відкрився 23-й центр рекрутингу української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА