МЕА прогнозує найрізкіший спад споживання електроенергії з середини ХХ століття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕА прогнозує найрізкіший спад споживання електроенергії з середини ХХ століття

Енергетика
3865
Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує падіння світового споживання електроенергії на 2%, що є найбільш різким спадом з середини ХХ століття.
Про це із посиланням на звіт агентства повідомляє Power Engineering International.
У звіті прогнозується, що попит на електроенергію зросте приблизно на 3% у 2021 році. Цей показник буде значно слабшим, ніж зростання попиту на електроенергію більш ніж на 7% у 2010 році, через рік після світової фінансової кризи.
Китай буде єдиною великою економікою, яка спостерігатиме більш високий попит на електроенергію у 2020 році. Але його очікуване зростання приблизно на 2% є набагато нижчим за нещодавній середній показник в 6,5%. У інших великих споживачів електроенергії, включно із США, Індією, Європою, Японією, Кореєю і Південно-Східною Азією, очікується зниження середнього попиту у 2020 році.
Проте, згідно з прогнозами, виробництво електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), таких як енергія води, вітру та сонця, виросте майже на 7% у 2020 році. Вугільна генерація в цьому році скоротиться на 5%, що стане найбільшим спадом за всю історію спостережень. Виробництво атомної енергії скоротиться приблизно на 4%, а виробництво електроенергії на швидких нейтронах – на 2%. Це означає, що загальні викиди CO 2 від виробництва електроенергії повинні знизитися на 5% у 2020 році.
Згідно зі звітом, зростання виробництва відновлюваної енергії продовжиться у 2021 році, збільшившись більш ніж на 6%. В наступному році очікується зростання ядерної енергетики на 2,5% завдяки відновленню продажів у Франції і Японії і запуску нових заводів в Китаї і ОАЕ.
У країнах з розвиненою економікою зростання ВДЕ та ядерної енергетики буде продовжувати скорочувати простір, який залишається для викопного палива. Очікуване зростання цін на природний газ, швидше за все, вплине на природний газ більше, ніж на вугілля.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас