День фінансів, 19 жовтня: новий термінал в Запорізькому аеропорту, види платіжного шахрайства, $22 млрд, виведених з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 жовтня: новий термінал в Запорізькому аеропорту, види платіжного шахрайства, $22 млрд, виведених з України

627
Понеділок, 19 жовтня. Що робити, якщо за лікування від COVID-19 вимагають гроші, і якщо вам повідомляють про виграш автомобіля.
Чергове карантинне зонування. Сьогодні в Україні почали діяти оновлені зони карантину. У «червоній» зоні опинилися 8 обласних центрів. За оновленим протоколом, в цій зоні дозволено продовжити роботу громадського транспорту, ТРЦ і магазинів.
Олігархи вивели з України понад $22 млрд. Як повідомляє глава ДПС Олексій Любченко, «бізнес шанованих людей» за три роки вивів з України $22,4 млрд, при цьому $5 млрд – на Кіпр, $4 млрд – в Нідерланди, $3 млрд – у Великобританію, $2 млрд – у Німеччину. За даними ДПС, $10 млрд з $22,4 млрд становлять дивіденди. Загалом з $22,4 млрд сплачено $0,63 млрд податку за середньою ставкою 2,8%.
За лікування від COVID-19 вимагають гроші, що робити? Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко радить, якщо в державній лікарні вимагають оплатити лікування від COVID-19, треба звертатися на гарячу лінію Національної служби здоров’я України. За його словами, якщо хворий госпіталізований в стаціонар, в лікарні, в якій надається медична допомога хворим з коронавірусною хворобою, держава повністю покриває це лікування. Це так званий «ковідний пакет».
Види платіжного шахрайства. Як повідомляє Нацбанк, найпоширеніший вид шахрайства в Україні – повідомлення про виграш автомобіля. Потенційній жертві надходить SMS про виграш автомобіля, більше деталей пропонується дізнатися на сайті або по телефону. Особа дзвонить за вказаним номером, де їй пояснюють, що щоб отримати свій приз, необхідно сплатити податок у розмірі 1% від його вартості. У НБУ розповіли, що робити, якщо ви потрапили в подібну ситуацію.
60 млрд грн незаконних операцій. За 9 місяців 2020 року Державна служба фінансового моніторингу направила до правоохоронних органів 739 матеріалів щодо фінансових операцій, які можуть бути пов’язані з легалізацією коштів. За даними Держфінмоніторингу, сума коштів, пов’язаних з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом, становить 60,3 мільярда гривень.
Опалювальний сезон за новими правилами. В Україні стартував опалювальний сезон. Ціни на блакитне паливо для населення держава регулювати перестала і вони стали ринковими. Тепер споживачі можуть самі вибирати для себе газопостачальну компанію. Станом на жовтень свої цінові пропозиції пропонують понад 40 постачальників. Як змінити постачальника і що відбувається з цінами, читайте тут. Нагадаємо, згідно з указом уряду, до 1 січня 2021 року всі побутові споживачі повинні мати лічильники газу.
Новий термінал в Запорізькому аеропорту. Сьогодні, 19 жовтня, о 06:50 з нового терміналу запорізького аеропорту вирушив перший рейс. Через новий термінал «пройде» поки тільки один рейс: Запоріжжя – Бориспіль – Запоріжжя. Площа нового терміналу становить 12 тис. кв. м. Його пропускна спроможність – 400 пасажирів на годину з потенційним збільшенням до 500. Вартість будівництва спочатку становила 795 млн грн, але потім збільшилася і досягла понад 1,3 млрд грн.
Україна зможе складати електромобілі. У цьому впевнений радник віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Олексій Рябчин. «Я абсолютно впевнений, що ми можемо частково, з компонентів, збирати електромобілі в Україні, створювати тут робочі місця, і не відкидаю, що можемо виробляти їх повністю», – каже Рябчин. За його словами, це допоможе здешевити авто.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас