День фінансів, 23 жовтня: 10,9 млн боргу ПриватБанку, пільги для "чорнобильців", сервіси "держави в смартфоні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 жовтня: 10,9 млн боргу ПриватБанку, пільги для "чорнобильців", сервіси "держави в смартфоні"

537
Середа, 23 жовтня: про пільги, субсидії та рішення суду Лондона в справі ПриватБанку:
У Раді пропонують звільнити “чорнобильців” від розмитнення авто. Такий законопроект з’явився на сайті ВР. У ньому пропонують не обкладати митними платежами транспортні засоби, що ввозяться (пересилаються) на митну територію України особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Пільговикам пропонують дозволити ввозити без мита легковики, вантажівки, автобуси і мотоцикли.
Суд Лондона зобов’язав Коломойського та інших оплатити витрати ПриватБанку. Колишні власники ПриватБанку Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та інші відповідачі зобов’язані виплатити банку 10,9 мільйонів фунтів. Про це повідомляє прес-служба банку. Також відповідачі мусять сплатити витрати банку за минулорічне слухання справи суддею Фанкортом, і кошти, витрачені на апеляцію.
Скільки грошей українці тримають у банках. Станом на 1 жовтня 2019 року сума вкладів фізичних осіб в банках-учасниках Фонду гарантування вкладів склала 443,6 млрд грн. Із загальної суми вкладів фізичних осіб вклади в національній валюті становлять 255,2 млрд грн; Вклади в іноземній валюті – 188,4 млрд грн.
Перші сервіси «держави в смартфоні». Уряд прийняв низу рішень, які дозволять незабаром запустити онлайн-послуги електронного посвідчення водія та техпаспорти. Перелік цифрових послуг буде поступово розширюватися. Одними з перших елементів «держави в смартфоні» буде впровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв у тестовому режимі.
В Україні зміниться офіційний прогноз курсу долара. Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, яке поліпшило прогноз зростання ВВП на 2020 рік, також має намір змінити прогноз курсу гривні до долара. Про це повідомив заступник міністра Сергій Ніколайчук. За його словами, в оновленому макропрогнозі буде враховано осіннє зміцнення гривні до долара.
Субсидії по-новому: як зміняться нарахування пільг. У Міністерстві соцполітики запевняють, що пункт Постанови Кабміну про збільшення субсидій не має стосунку до нинішнього опалювального сезону і субсидії в цьому опалювальному сезоні не будуть зменшені. Принцип розрахунку субсидій не змінився і визначається індивідуально: чим менші доходи домогосподарства, тим менша обов’язкова частка плати за комуналку, а значить, більший розмір субсидії.
Перерахунок виплат працюючим пенсіонерам. Українським пенсіонерам, які працюють після виходу на пенсію, автоматично перераховують виплати. Про це повідомляє Пенсійний фонд України. Коли і кому перерахують і порядок перерахунку – читайте тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас