RU
 

Німеччина знову прийматиме важких хворих з коронавірусом з інших країн ЄС

Українська служба DW,  18 жовтня 2020, 10:22
0
320
Німеччина знову прийматиме важких хворих з коронавірусом з інших країн ЄС
Фото: Reuters
Ліжка для хворих на COVID-19 у німецькій клініці

Навесні під час першої хвилі пандемії COVID-19 німецькі клініки прийняли понад 230 пацієнтів з Італії, Франції та Нідерландів.

Як і в часи першої хвилі пандемії коронавірусу навесні 2020 року, лікарні Німеччини прийматимуть з інших країн ЄС хворих з важкою формою COVID-19, які потребують інтенсивної терапії. Влада кількох федеральних німецьких земель вже виявила про готовність прийняти перших пацієнтів з інших країн ЄС.

Як повідомляє у п'ятницю, 16 жовтня, міністерство закордонних справ Німеччини, зараз ведуться переговори між владою землі Північний Рейн-Вестфалія і Нідерландами, які стикнулися з високими показниками зараження. За даними агенції Reuters, лікарні Північного Рейну-Вестфалії нині готові виділити для пацієнтів з Нідерландів 80 ліжкомісць. У клініці в Мюнстері готуються до того, щоб прийняти перших пацієнтів вже 16 або 17 жовтня.

Ще одні перемовини проводяться між землею Баварія і Чехією, де також зафіксовано високі показники нових випадків захворювання.

Також повідомляється, що ЄС виділяє 200 мільйонів євро на транскордонні перевезення пацієнтів, забезпечення обладнанням і персоналом.

Нагадаємо, навесні під час першої хвилі пандемії коронавірусу німецькі клініки прийняли понад 230 важкохворих пацієнтів з Італії, Франції та Нідерландів.

Джерело: Українська служба DW

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

СПЕЦТЕМА: Коронавірус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі