День фінансів, 12 лютого: 600-700 гривень "у кишеню" від монетизації субсидій, індексації пенсій завдяки розмитненню "єврономерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 лютого: 600-700 гривень "у кишеню" від монетизації субсидій, індексації пенсій завдяки розмитненню "єврономерів"

1034
Вівторок, 12 лютого. Чому в Україні подешевшало пальне, і які переваги у монетизації субсідій. ⬇⬇⬇
Найнижчий рівень тіньової економіки за останні 10 років. Результати дослідження МЕРТ показують, що рівень тіньової економіки України в січні-вересні 2018 року склав 32% від офіційного ВВП. І це найнижчий рівень за останні 10 років у розрахунку за період 9 місяців кожного року. Однією з причин детінізації в міністерстві називають збереження сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні.
Індексація пенсій завдяки авто на “єврономерах”. Кошти від легалізації автомобілів з іноземною реєстрацією не тільки наповнять бюджет Пенсійного фонду, але і дозволять провести індексацію пенсій. За словами президента України, вже зараз 5 мільярдів гривень надійшли до Пенсійного фонду. І легалізація авто дасть можливість вирішити питання індексації тих пенсій, що не проіндексовані в 2015-2016 роках в силу обставин – військових, бюджетних.
Другий транш від ЄС. Міністр фінансів Оксана Маркарова зазначає, що Мінфін працює над виконанням умов для отримання другого траншу. І в кінці березня – на початку квітня Україна може отримати 500 млн євро.
Переваги монетизації субсидії для пенсіонерів. Петро Порошенко впевнений, що завдяки монетизації пенсіонери зможуть отримувати зайві 600-700 гривень на свої витрати. Оскільки людина в середньому буде отримувати півтори тисячі грн субсидії, а платитиме 700-800 гривень. “І для кожного пенсіонера 600-700 грн щомісяця додатково в кишені”, – упевнений глава держави.
Чому в Україні подешевшав бензин і дизель. У Нацбанку причиною падіння “паливних” цін називають два чинники. Це падіння світових цін на нафту в попередні місяці і зміцнення курсу гривні. Але водночас, в НБУ прогнозують, що бензин в Україні буде зростати на 4-5% на рік.
Одне з ключових завдань для банків на цей рік. Голова НБУ Яків Смолій називає кредитування юридичних осіб одним із головних завдань 2019 року. Прогноз Нацбанку говорить про те, що поточна динаміка споживчої інфляції свідчить про ослаблення інфляційного тиску.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас