14:05 02.05.2019

В України та РФ із "общего" залишився лише кордон

2 хв читати
В України та РФ із "общего" залишився лише кордон

Новообраний президент України Володимир Зеленський поділився своїми думками про нинішній стан українсько-російських відносин.

"Довго думав стосовно "много общего" між Україною та Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, з "общего" у нас залишилося тільки одне - це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів "общего". І контроль над кожним міліметром з української сторони Росія повинна повернути. Тільки тоді ми зможемо продовжити пошуки "общего", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер.

В.Зеленський зазначив, що заборона Росією експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів жителям окупованих територій України, тримання українців у полоні ні на йоту не наближає врегулювання відносин між країнами. "І "братськими" такі відносини точно називати не можна", - підкреслив він.

Новообраний президент також прокоментував анонсований російським федеральним телеканалом НТВ вихід шоу "Магія" з ним у ролі ведучого, який було знято ще в 2011 році.

"Хочу нагадати, що саме участь у телешоу зробила мене популярним в Україні і врешті-решт допомогла стати обраним президентом України. Ефір цього шоу, знятого багато років тому, на мій погляд, має дивний вигляд - у мене немає амбіцій зробити політичну кар’єру в Росії", - зазначив він.

Ще В.Зеленський додав, що російські політики освоїли новий для себе жанр - спілкування з ним у публічному просторі, і його це тішить. "Адже інтернет, як відомо, все пам'ятає, і цю дискусію фіксуватимуть мільйони людей у всьому світі. Тому запрошую в світ відкритості та публічності", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА