08:51 21.11.2019

Фіндиректор Huawei подала апеляцію проти екстрадиції в США

1 хв читати

Адвокати фіндиректора Huawei Мен Ваньчжоу, яку обвинувачують у шахрайстві в США, подали в суд заяву із закликом до канадського уряду негайно припинити спробу екстрадиції їх клієнтки в США, повідомляє в четвер CTV News.

Представник Huawei Canada каже, що апеляція була подана 13 листопада. У ній стверджується, що спроби екстрадувати Мен Ваньчжоу "не можуть відповідати стандартам подвійної кримінальної відповідальності, передбачених канадським законом про екстрадицію".

Уточнюється, що згідно з цим законом, для екстрадиції людини в іншу країну, злочин, в якому він обвинувачується, має бути визнаний злочином в обох країнах.

Фіндиректор, дочка засновника компанії Huawei, була затримана 1 грудня 2018 року в аеропорту Ванкувера за запитом США, а пізніше відпущена під заставу.

У США її обвинувачують у шахрайстві і порушенні американських санкцій щодо Ірану. Канада також ввела санкції проти Ірану. Однак адвокати Мен Ваньчжоу заявляють, що канадські санкції, що діяли на момент її арешту, не були еквівалентні американським.

Крім того, вони стверджують, що немає доказів того, що хто-небудь поніс збитки через передбачувані дії Мен Ваньчжоу. Зазначається, що завдані збитки є необхідною умовою для кримінального обвинувачення за статтею шахрайство в Канаді.

Процес щодо екстрадиції Мен Ваньчжоу має розпочатися в січні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА