19:24 06.06.2018

Kitty Hawk презентував персональне літаюче авто майбутнього

1 хв читати

Каліфорнійський стартап Kitty Hawk, створений і підтримуваний співзасновником Google і главою Alphabet Ларрі Пейджем, показав підсумковий прототип персонального флаєра - надлегкого літального апарату на електричній тязі для відпочинку та розваг.

На сайті стартапу в середу з'явилися фотографії, відео і опис Kitty Hawk Flyer, який схожий на великий дрон.

Одномісний апарат піднімають у повітря 10 незалежних гвинтових двигунів. Поки акумулятор флаєра забезпечує політ протягом 12-20 хвилин на висоті від одного до трьох метрів зі швидкістю 20 миль на годину (32 км / год). Приземляється він на воду.

Про перший варіант Kitty Hawk Flyer на початку 2017 писала газета The New York Times. Тоді крісло пілота ще оточувала захисна сітка, а сам апарат був більше схожий на гідроцикл з крилами.

У березні поточного року Kitty Hawk повідомив про будівництво та випробування автономного літаючого таксі Cora в Новій Зеландії. Очікується, що двомісне таксі Cora стане частиною транспортної системи і буде продаватися компаніям і автопаркам, а не окремим людям.

Не менш десятка інших компаній у всьому світі, включаючи Airbus і Uber, намагаються створити власні транспортні засоби, які дозволять переміщатися над поверхнею доріг, уникаючи пробок.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА