11:57 27.04.2020

Голова Нацполіції про затримання заступника голови КМДА Слончака: Незалежно від посади за невиконання вимог поліцейського відповідатиме

2 хв читати
Голова Нацполіції про затримання заступника голови КМДА Слончака: Незалежно від посади за невиконання вимог поліцейського відповідатиме

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом погрози щодо співробітника правоохоронного органу у зв'язку з діями заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Слончака, який ударив поліцейського.

"Кожен, хто не виконує законних вимог поліцейських, незалежно від статусу і посади, буде відповідати перед законом", - наводить Національна поліція України на своїй сторінці у Facebook слова голови Нацполіції Ігоря Клименка, який прокоментував затримання заступника голови КМДА.

За інформацією Нацполіції, в неділю ввечері в Солом’янському районі Києва патрульні зупинили автомобіль "Мерседес", який рухався без увімкнених фар. З'ясувалося, що за кермом була депутат Київської міської ради, а на пасажирському сидінні - заступник голови КМДА.

"Під час спілкування патрульні запідозрили, що водій перебувала в стані сп'яніння. Їй запропонували пройти тест на драгері, однак жінка відмовилася. При цьому пасажир почав агресивно поводитись, не реагував на зауваження поліцейського і вдарив працівника поліції", - йдеться в повідомленні.

У Нацполіції наголошують, що на водія було складено адміністративний протокол за ст. 130 (керування транспортним засобом у стані сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а пасажира затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і доставили його в ізолятор тимчасового тримання.

"За фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо агентству, йдеться про заступника голови КМДА Володимира Слончака, за кермом автомобіля перебувала депутат Київради Людмила Костенко.

Слончака затримано, підозру йому поки що ще не пред'явлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА