07:51 21.12.2020

Російські найманці на Донбасі 9 разів обстріляли українські позиції і мирне населення

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі 9 разів обстріляли українські позиції і мирне населення

За минулу добу російські найманці на Донбасі 9 разів обстріляли українські позиції, а також мирне населення, поранення отримав тракторист, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 20 грудня, в районі проведення Операції об'єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню ... На численні і прицільні обстріли противника наші захисники відкрили вогонь і змусили ворога відмовитися від подальших дій. Серед наших військових бойових втрат і поранень немає", - сказано в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у понеділок.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" неподалік Водяного на Приазов'ї противник застосував ручний протитанковий гранатомет, а поблизу Павлополя - випустив кілька черг зі стрілецької зброї. Обидва види зброї противник застосував і біля населеного пункту Піски. Чотири обстріли зафіксовано в передмісті Авдіївки, де застосовувалися гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя.

Також, російські найманці обстріляли мирне населення поблизу Кам'янки. Зробивши кілька пострілів зі станкового протитанкового гранатомета був знищений трактор марки John Deere, який повертався з сільськогосподарських робіт. У штабі зазначили, що цивільну техніку противник знищив за межами українських позицій.

"У результаті обстрілу один із трактористів отримав поранення. Наші військові одразу вирушили до місця події, надали потерпілому першу медичну допомогу і доставили його до лікувального закладу", - сказано в звіті.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" зафіксований один обстріл поблизу населеного пункту Південне. Тут противник застосував протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

"З початку поточної доби, 21 грудня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано. На всій лінії розмежування спостерігається тиша", - констатували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА