Українці можуть поскаржитися на тарифи за газ та світло через мобільний додаток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці можуть поскаржитися на тарифи за газ та світло через мобільний додаток

Енергетика
1375
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, презентувала мобільний додаток «Енергетика онлайн» для смартфонів, за допомогою якого споживачі можуть перевірити, наскільки правильно постачальник електроенергії чи газу нарахував їм суму у платіжці.
Про це повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко у Facebook.
Для чого потрібен цей додаток? У ньому можна дізнатися ваш тариф на світло чи газ. Для цього необхідно вказати категорію споживання та обрати регіон проживання. Якщо користувач знайшов неточності в платіжках, то він може поскаржитись на постачальника і отримати компенсацію.
Як правильно подати скаргу? Необхідно обрати сферу – газ чи електроенергію, потім вказати категорію споживання та порахувати розмір пільг. І якщо сума на платіжці не співпадає з ціною на екрані – подати скаргу.
Як отримати компенсацію? Обрати сферу газу чи електроенергії, потім вибрати компанію постачальника, визначити порушений стандарт та надіслати заяву на компенсацію. Якщо відповіді не буде – поскаржитися в НКРЄКП.
Як повідомити про зловживання? Необхідно обрати сферу, компанію та центр обслуговування, потім описати корупційний випадок та завантажити докази, дати дозвіл на публічне оприлюднення та прослідкувати, чим це закінчиться.
Як оцінити роботу постачальника? Обрати відповідну сферу, потім вибрати компанію та центр обслуговування, написати відгук та завантажити фото, натиснути “оцінити роботу сервісного центру”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас