Apple купила виробника лінз для AR-окулярів Akonia Holographics — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple купила виробника лінз для AR-окулярів Akonia Holographics

Фондовий ринок
180
Apple купила стартап Akonia Holographics, який виробляє «тонкі і легкі лінзи» для AR-гарнітур. Угода підтверджує намір корпорації випустити окуляри змішаної реальності, пише Reuters.
У квітні джерела CNET повідомили про плани Apple розробити гарнітуру T288, яка буде підтримувати як віртуальну реальність (VR), так і доповнену (AR). На той момент розробка пристрою перебувала на ранній стадії — співрозмовники видання відзначили, що він може вийти на ринок не раніше 2020 року.
Передбачається, що гарнітура буде оснащена двома дисплеями для очей з роздільною здатністю більше ніж 8K і камерою, за допомогою якої транслюватиметься картинка з навколишнього середовища. Пристрій буде працювати на базі технології 60GHz WiGig, що дозволить повністю відмовитися від дротів.
У розмові з агентством представник Apple відмовився коментувати деталі угоди з Akonia Holographics, зазначивши, що час від часу компанія купує невеликі технологічні стартапи, які розвивають нові технології.
Akonia Holographics заснована в 2012 році групою вчених-голографістів. Компанія розробила технологію HoloMirror, яка дозволяє проектувати на лінзи для гарнітури доповненої реальності повнокольорові об’ємні зображення.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас