08:05 26.07.2017

У конгресі США назвали РФ однією з найсерйозніших загроз безпеки країни

2 хв читати
У конгресі США назвали РФ однією з найсерйозніших загроз безпеки країни

Найширшими санкціями в історії назвав спікер палати представників американського конгресу республіканець Пол Райан набір обмежувальних заходів щодо Росії, які містяться в законопроекті, прийнятому палатою в ніч на середу за київським часом.

"Законопроект, який тільки що був прийнятий переважною більшістю голосів за підтримки обох партій, передбачає пакет найширших санкцій в історії", - йдеться в заяві спікера, поширеній після голосування в палаті представників.

За його словами, ці санкції покликані "закрутити гайки для наших найнебезпечніших супротивників, щоб забезпечити спокій Америці".

Крім Росії законопроект пропонує посилити санкції також проти Ірану і КНДР, ці три країни, як заявив Райан, являють собою "багатосторонні загрози національній безпеці США".

Після схвалення палатою представників законопроект повинен бути розглянутий і прийнятий сенатом, після чого переданий на підпис президенту. Він стає законом після підписання главою держави.

Голова сенатського комітету з міжнародних відносин Боб Коркер висловив надію, що законопроект буде переданий президенту Дональду Трампу і підписаний ним вже до кінця поточного тижня.

У той же час, як заявила офіційний представник адміністрації США Сара Сандерс, президент Трамп згоден з санкціями щодо РФ, Білий дім вивчає законопроект, прийнятий палатою представників американського конгресу.

"Президент підтримує жорсткі санкції проти Північної Кореї, Ірану та Росії, Білий дім вивчає законопроект, прийнятий палатою представників, а також чекає його остаточний варіант на столі президента", - йдеться в поширеній заяві прес-секретаря.

У той же час, як відзначають ЗМІ, поки немає впевненості, що Трамп підпише його, оскільки документом в законодавчому порядку обмежується влада президента щодо скасування санкцій щодо інших країн без схвалення конгресом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА