19:26 17.07.2017

У Туреччині продовжили режим надзвичайного стану на три місяці

1 хв читати
У Туреччині продовжили режим надзвичайного стану на три місяці

Великі національні збори (парламент) Туреччини продовжив режим надзвичайного стану на три місяці. Про це повідомляє агентство Anadolu.

Рішення парламенту вступить в силу 19 липня. Запит на продовження дії режиму надзвичайного стану був направлений урядом країни. Термін дії НС в Туреччині продовжується вже в четвертий раз - до цього аналогічне рішення парламент країни приймав в квітні.

Режим НС був введений на території країни після проваленої спроби державного перевороту, що сталася в липні 2016 року. 16 липня, в день річниці спроби зміни влади, в Туреччині пройшли масові маніфестації, в яких взяв участь президент країни Реджеп Тайіп Ердоган.

Під час виступу на церемонії, присвяченій придушенню заколоту, Ердоган заявив, що має намір "відрубувати голови зрадникам", які намагалися його повалити. Також він ще раз підтвердив свою готовність ввести в країні смертну кару.

Спроба державного перевороту в Туреччині відбулася в ніч 15 липня 2016 року. Учасниками заколоту стали військові. У його організації влада країни звинуватила ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена. В результаті спроби зміни влади загинули 104 заколотника і 47 цивільних, було затримано більше 1,5 тис.осіб. За даними Мін'юсту Туреччини, всього в країні за підозрою в причетності до заколоту були заарештовані 50,5 тис. осіб, у відношенні 168,8 тис. осіб було проведено судові розгляди.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА