День фінансів, 14 квітня: як купувати дешево в інтернеті, скільки заробляють СЕО в IT, чому МВФ дає нам "мінус" 7,7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 14 квітня: як купувати дешево в інтернеті, скільки заробляють СЕО в IT, чому МВФ дає нам "мінус" 7,7

1152
Вівторок, 14 квітня. Про економіку в цілому і про особисті фінанси кожного.
“Готівка” на карантині. За перші три місяці цього року готівкові гроші в обігу скоротилися на 0,8 млрд грн (на 0,2%) порівняно з їх зменшенням на 6,2% (або на 24,7 млрд грн) за аналогічний період минулого року. У Нацбанку вважають, що обіг “готівки” також зменшився через запроваджені обмеження в країні. За даними НБУ, на одного українця припадає 67 банкнот і 184 монети.
До речі, про те, як навчитися економити в період карантину і купувати в інтернеті товар за кращу ціну за безготівку, читайте в нашому новому матеріалі. 👇

Як дешево купувати в інтернеті 👛

День фінансів, 14 квітня: як купувати дешево в інтернеті, скільки заробляють СЕО в IT, чому МВФ дає нам "мінус" 7,7
“Президентська” тисяча. Кому і як нарешті отримати? Вчора Рада схвалила зміни до Закону України Про держбюджет. Як заявили в Мінсоцполітики, після набуття чинності змін до держбюджету потрібно близько 5 днів для того, щоб почати виплати допомоги пенсіонерам. Рішення парламенту дає можливість додатково направити понад 10 млрд гривень для виплати одноразової допомоги в розмірі 1000 гривень більш ніж 10,6 млн осіб.
Про тих, кому ця тисяча не стане в нагоді – про СЕО в українському IT. Робимо такий висновок після того, як дізналися рівень зарплат СЕО в українському IT. Так, згідно з дослідженням рекрутингового агентства INDIGO Tech Recruiters, середня зарплата СЕО в компаніях з доходом менше ніж $1 млн – $5461. Вік самої компанії також має значення – в компаніях віком від 10 до 20 років СЕО в середньому отримують $9245. Винагороди залежать і від кількості співробітників у компанії.
Податок. Зло чи необхідність? Ще одне цікаве опитування надійшло від Київського міжнародного інституту соціології. Там вирішили запитати українців, як ті ставляться до податків. Згідно з результатами опитування, 29,9% громадян вважають податки внеском у спільну справу. Майже стільки ж (29,2%) опитаних вважають податки певним “відкупом”, який треба віддати державі, щоб мати право користуватися іншими заробленими грошима. А 20,2% респондентів взагалі вважають податки грабунком.
До мінус 7,7. І це не про температуру. МВФ очікує серйозного падіння рівня економічного зростання в Україні через коронавірус – до “мінус” 7,7% за підсумками 2020 року. Водночас очікується, що в 2021 році економіка України стабілізується і реальний ВВП досягне позначки 3,6%. До речі, той же МВФ вже затвердив полегшення боргового навантаження для 25 країн в рамках Фонду зі стримування та ліквідації наслідків катастроф.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас