ua en ru

У серпні-вересні 2014 на Донбасі загинули 427 військових, - Генштаб

У серпні-вересні 2014 на Донбасі загинули 427 військових, - Генштаб Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У Генштабі назвали втрати на Донбасі у найважчі місяці

Протягом серпня-вересня 2014 року у зоні бойових дій на Донбасі загинули 427 військових. Про це на прес-конференції, присвяченій Іловайскій трагедії, повідомив представник Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Соболєва, в цілому протягом серпня-вересня в районі проведення АТО загинули 427 і були поранені 781 військовослужбовець. Відзначимо, в цей період у тому числі сталася Іловайська трагедія, в якій загинули понад 300 українських військових.

Нагадаємо, раніше начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що Іловайськ в серпні 2014 не мав стратегічного значення.

"Операція мала широкий розмах, понад 400 км по фронту.... Якогось стратегічного значення він для нас не мав, особливо вже в серпні, коли ми контролювали Кутейникове. А Кутейникове надало нам можливість перерізати як раз залізничне сполучення з Росією - залізничну гілку, яка йде через Амвросіївка - Кутейникове на Іловайськ, а потім на Макіївку і Донецьк", - зазначив він.

До цього в ООН закликали розслідувати факти порушення прав людини в Іловайську в 2014.