RU
 

Українські борці виграли вісім медалей на престижному турнірі в Болгарії

iSport.ua,  4 березня 2019, 11:59
0
48
Українські борці виграли вісім медалей на престижному турнірі в Болгарії

На турнірі Дан Колов Юлія Ткач стала найкращою борчинею змагань.

Українські представники вільної боротьби успішно виступили на престижному турнірі Дан Колов в Болгарії.

У жіночій боротьбі відзначимо Юлію Ткач, яка не тільки виграла золото в категорії до 62 кг, а й була визнана найкращою борчинею змагань.

Свою першу сутичку з польською борчинею Катариною Мадровською Юлія виграла за балами 10:0, впевнено перемогла в другій сутичці китайську спортсменку На Лу, не дала жодного балу Йоханні Маттсон зі Швеції, а в півфіналі виграла у титулованої Айсулуу Тинибекової.

Фінал в категорії 62 кг став одним з найяскравіших на турнірі. З перевагою в один бал Ткач перемогла чинну чемпіонку світу і Європи Ясень Тайбе.

Бронзову нагороду виборола Алла Черкасова в категорії до 68 кг. Вона пройшла перших двох суперниць, однак їй не вистачило одного бала, щоб перемогти в півфіналі призера чемпіонатів Азії Бахтігуль Балтаніязову з Узбекистану. У бронзовому фіналі Алла переконливо перемогла литовську борчиню Дануте Домікайтіте.

Аліна Бережна (Махиня) після тривалої перерви повернулася на килим і відразу завоювала срібну медаль в новій для себе вазі 72 кг.

Стартувавши в чвертьфіналі титулована українка без боротьби пройшла далі, оскільки спортсменка з Казахстану не з'явилася. У півфіналі Аліна перемогла китаянку Ян Чучу, а в фіналі програла турецьку борчиню Туссе Босун 4:6.

У чоловічому турнірі відмінну боротьбу продемонстрували Валерій Андрійцев (97), Муразов Мчедлідзе (97), Олександр Хоцяновський (125), Армен Арекелян (57) і Володимир Бурук (61).

Особливо відзначимо Андрейцева, який набирає досвіду після важкої травми. Маючи непросту сітку, він дійшов до фіналу, а там його зупинив тільки олімпійський чемпіон зі США Кайл Снайдер.

Хоцяновський в фіналі не зумів перемогти триразового чемпіона Азії, триразового володаря Кубка світу Парвіза Хадібасманжі.

Мчедлідзе, Аракелян і Бурук завоювали бронзові медалі.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі