09:29 08.05.2019

Полторак підписав наказ про збільшення з 1 травня розмірів винагород на 5 тис. грн бійцям на передовій

2 хв читати
Полторак підписав наказ про збільшення з 1 травня розмірів винагород на 5 тис. грн бійцям на передовій

Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про збільшення з 1 травня 2019 року розмірів винагород за участь в Операції об'єднаних сил на Донбасі на 5 тис. грн військовослужбовцям, які перебувають на лінії бойового зіткнення, і на 1 тис. грн - в інших районах проведення ООС.

"Таким чином, мінімальне грошове забезпечення військовослужбовця-контрактника, який залучений до участі в Операції об'єднаних сил, становитиме на першій лінії - 27,3 тис. грн, в інших районах проведення операції - 16,8 тис. грн, командира взводу - на першій лінії від 31,1 тис. грн, в інших районах від 20,6 тис. грн, командира батальйону - від 35,5 тис. грн на першій лінії та від 25 тис. грн в інших районах", - повідомляє в середу вранці прес-служба Міноборони України.

В інформації зазначається, що командир бригади, який виконує завдання на лінії бойового зіткнення, отримуватиме мінімальне грошове забезпечення в сумі 42 тис. грн, а в інших районах проведення операції - 31,5 тис. грн.

"Зазначене підвищення відбувається в плановому порядку в межах виділених у 2019 році в держбюджеті коштів на утримання Збройних сил у напрямі витрат на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям і не вимагає додаткового виділення бюджетних коштів або перерозподілу з інших статей витрат", - наголосили в оборонному відомстві.

Як повідомлялося, 6 травня президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони С.Полтораку збільшити виплату грошового утримання військовослужбовцям першої лінії ООС на 5 тис. грн.

"Я прийняв рішення, що ми робимо подальше збільшення виплат грошового утримання бійцям підрозділів, які перебувають на першій лінії Операції об'єднаних сил... Доручаю прийняти рішення (міністру оборони С.Полтораку - ІФ) про збільшення виплати на 5 тис. грн - до суми 17 тис.", - сказав П.Порошенко на зустрічі з військовослужбовцями ООС у понеділок у Донецькій області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області окупанти атакували машину "швидкої допомоги"

Від початку доби на фронті відбулося 67 бойових зіткнень, більше половини з них - на покровському та курахівському напрямках

Україна та ЄС ґрунтовно обговорили текст проєкту безпекової угоди

Зеленський заявив про наявність домовленостей із партнерами щодо додаткових систем ППО для України

Унаслідок ворожих ударів по Хотімлі одна людина загинула, двоє поранених

Російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію - Зеленський після розмови з Сирським

Понад 110 зразків автотехніки допущено до експлуатації в ЗС України з березня 2022 року - Міноборони

Єрмак обговорив з міністром оборони Італії ситуацію на фронті

Кожен власник зруйнованого житла за кілька тижнів зможе подати заяву до Реєстру збитків

Масштабну пожежу в Харкові повністю загасили, жертв і постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА