14:44 23.05.2018

Нардеп Найєм вийшов із лікарні і в четвер має намір прийти до Ради

3 хв читати
Нардеп Найєм вийшов із лікарні і в четвер має намір прийти до Ради

Народного депутата Мустафу Найєма (фракція "Блок Петра Порошенка"), якого 30 квітня 2018 року побили в центрі Києва, виписали з лікарні.

"Виписали з лікарні, зняли всі шини, прути, гумки та інші пристосування. Спасибі всім за підтримку, гумор і окремо за те, що не жаліли. Взагалі, це була хороша пауза. Багато чого переосмислив і переоцінив", - написав М.Найєм на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

"За добу мовний апарат маэ відновитися, завтра (23 травня- ІФ) вже планую вийти на роботу і проголосувати за Антикорупційний суд", - додав нардеп.

Він також подякував своїм рідним і близьким за те, що "всі пройшли цю ситуацію гідно".

Нардеп також зазначив, що у нього немає "жаги помсти, але і спускати справу ніхто не буде".

"Я і ми адвокати ретельно стежимо за перебігом розслідування і регулярно публічно інформуватимемо про його результати. Зараз троє хлопців як і раніше перебувають під нічним домашнім арештом, а їхні захисники намагаються домогтися скасування запобіжного заходу через суд. Один з двох автомобілів заарештовано, а другий знайти поки що не вдалося. Головний підозрюваний, усупереч обіцянкам адвокатів, як і раніше, у бігах", - розповів М.Найєм.

За його інформацією, азербайджанська сторона не поспішає видавати Україні затриманого в Баку підозрюваного в побитті.

"Сам я готуюся до обстановки і обставин події, ми подаватимемо цивільний позов і готуватимемося до відкритого судового процесу. Ще раз повторюся, це не війна всього мого життя, але і спускати справу на гальмах не дам", - наголосив парламентарій.

Як повідомлялося, 30 квітня 2018 року в центрі Києва внаслідок конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата Мустафу Найєма (фракція БПП). Унасідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи і струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що у суперечці на дорозі в центрі Києва, що закінчилася завданням йому тілесних ушкоджень, брали участь "четверо-п'ятеро осіб".

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича, 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Салиха Аргуєвича, 1996 року народження, та Умала Тімербілатова Руслановича, 1996 року народження. Ще один з учасників зміг покинути Україну і полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт суд обрав громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу, 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) обрано судом громадянину РФ Умолту Тімербулатову Руслановичу, 1996 року народження, і Саїтова Ахмеду Абубакаровичу, 1999 року народження (безрбітний).

Цього ж дня стало відомо, що Національна поліція оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова, 1989 року народження, - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України М.Найєма. Його підозрюють за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, здійснене групою осіб) та ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Запобіжний захід стосовно нього не обирали.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

У свою чергу заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що "запит на видачу М.Саїтова буде направлений найближчим часом".

7 травня Шевченківський районний суд м.Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 1 липня без права застави Магомеду-Аміну Саїтова, четвертому підозрюваному в нападі на М.Найєма у центрі Києва, який раніше було оголошено в розшук та затримано в Баку ( Азербайджан).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА