RU
 

ФБР запобігло спробі викрадення губернатора Мічигану

Корреспондент.net,  9 жовтня 2020, 01:57
0
269
ФБР запобігло спробі викрадення губернатора Мічигану
Фото: Getty Images
Губернатор Мічигану Гретхен Уітмер

Змовники планували відвезти її у віддалене місце у Вісконсині, щоб "судити" там за зраду напередодні виборів в США.

Федеральне бюро розслідувань США запобігло змові з метою викрадення губернатора штату Мічиган Гретчен Уітмер з її заміського будинку. Про це в четвер, 8 жовтня, повідомила газета Detroit News з посиланням на представників американської спецслужби. 

За словами представників ФБР, змова припускала насильницьке повалення уряду. При цьому кілька членів злочинної групи говорили про вбивство "тиранів" і "взяття" чинного губернатора, зазначив агент ФБР в письмових свідченнях для суду.
 
Повідомляється, що в змові брали участь щонайменше шестеро людей. Вони закликали один одного поговорити зі своїми сусідами, щоб збільшити кількість тих, хто здатний реалізувати цей план.
 
"Обвинувачені також здійснювали спостереження за резиденцією Уітмер, щоб вивчити її розпорядок дня, а також планували напади на поліцейських за допомогою коктейлю Молотова, купили електрошокер, зібрали кошти для покупки вибухових речовин і тактичного спорядження", - йдеться в повідомленні.
 
Зазначається, що ФБР почало розслідування на початку 2020 року, після того, як в соціальних мережах з'ясувало, що група жителів штату обговорюють жорстоке повалення влади в декількох штатах.
 
Генеральний прокурор Мічигану Дана Нессель заявила, що крім звинувачень у викраденні, кільком членам групи буде пред'явлено звинувачення в приналежності до банди і наданні матеріальної підтримки терористам. Нессель вважає, що заколотники сподівалися почати громадянську війну.

Гретхен Вітмер ввела одні з найсуворіших карантинних заходів у країні для боротьби з пандемією коронавірусу цієї весни. У відповідь сотні демонстрантів, деякі з яких були озброєні, зайняли будівлю Капітолію штату Мічиган.
 
Пізніше Верховний суд штату Мічиган постановив, що Вітмер не мала повноважень вводити такі обмеження.
 
Нагадаємо, громадянка Франції, правозахисниця, голова фонду, який надає допомогу голодуючим дітям Софі Петронен, яку викрали в Малі екстремісти наприкінці 2016 року, була звільнена.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАФБРГубернаторЗаговорпохищениепреступники
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі