20:14 22.04.2020

У Донецькій області в поминальні дні закриють кладовища, винятки будуть для похоронів

1 хв читати

Відвідування кладовищ у поминальні дні в Донецькій області буде заборонене в рамках заходів із протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19, повідомляє департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької обласної державної адміністрації.

Під час брифінгу з питань запобігання поширенню коронавірусу на території Донецької області в.о. директора Донецького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Василь Гончаренко повідомив, що, згідно з постановою головного державного санітарного лікаря України, місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування для протидії поширенню COVID-19 у місцях масового скупчення людей рекомендується закрити для відвідування кладовища.

Виняток становлять випадки поховання померлого за умови проведення ритуальних обрядів із дотриманням протиепідемічних правил, зокрема, за участі не більше ніж 10 осіб та забезпечення відстані між присутніми щонайменше 1,5 метра.

"Важливо уникати скупчень людей у поминальні дні, щоб не викликати сплеску пандемії. Ніхто не забороняє відвідати кладовище раніше або пізніше, якщо не буде напливу", - зазначив Гончаренко.

Проводи у 2020 році припадають на вівторок, 28 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА