11:35 24.08.2018

Росія більше не зможе економічно шантажувати Україну - Порошенко

2 хв читати
Росія більше не зможе економічно шантажувати Україну - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що зближення з Євросоюзом і зміцнення економічної незалежності України не дозволить Російській Федерації її шантажувати.

"Чітка європейська стратегія дала нам можливість компенсувати ті величезні втрати, яких ми зазнали внаслідок політично мотивованого закриття Росією і свого ринку, і транзиту до третіх країн українських товарів. Росія більше не зможе нас шантажувати, тому що ми зміцнили нашу економічну незалежність", - сказав він, виступаючи в п'ятницю на військовому параді в центрі Києва з нагоди 27-річчя незалежності України.

П.Порошенко переконаний, що Україна невідворотно стає частиною європейського простору, що зміцнює її політичну незалежність. Він зазначив, що угода про асоціацію і зону вільної торгівлі України з ЄС, що набула чинності, збільшила частку Євросоюзу в зовнішньоторговельному балансі майже до 43% проти 32% ще чотири-п’ять років тому.

"Із осені 2016 року, вчора якраз було вже 1000 днів, як ми не купуємо газу в Росії. Український "Нафтогаз" блискуче обіграв "Газпром" у Стокгольмському арбітражі, принісши в державну казну $4,6 млрд. Так ми домагаємося нашої економічної незалежності", - зазначив глава держави.

Президент вважає, що необхідно використовувати багатство країни в інтересах народу і наступних поколінь. "Україна має жорстко захищати свої національні інтереси. Зовнішня допомога для нас ще надзвичайно важлива, але насамперед ми маємо допомогти самі собі", - сказав він під час свого виступу з нагоди Дня Незалежності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник міністра фінансів США обговорить у Києві питання посилення санкцій і прибутку від активів РФ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА