16:00 24.08.2020

Зеленський щиро прагне досягнення миру в рамках Мінського процесу, для Порошенка не було головним добитися успіху, вважає Кравчук

2 хв читати
Зеленський щиро прагне досягнення миру в рамках Мінського процесу, для Порошенка не було головним добитися успіху, вважає Кравчук

 Перший президент України (1991-1994 рр.), голова делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) Леонід Кравчук заявляє, що п'ятий президент України (2014-2019 рр.) Петро Порошенко не вважав за головне добитися успіхів під час переговорів у Мінську, а за нинішнього глави держави Володимира Зеленського ситуація змінилася.

"Порошенко, при всій повазі, і до нього у мене повага - для нього головне було не добитися успіхів, а два головні питання - він про них відверто говорив - що в мінських переговорах є або вони ґрунтуються на плані Порошенка про мир. І друге - що все, що робиться там, у Мінську, мають постійно все повторювати, що це доручення або ця пропозиція особисто Петра Олексійовича Порошенка. Це так було", - сказав Кравчук в інтерв'ю Дмитру Гордону, оприлюдненому в YouTube в понеділок.

"Зараз інша ситуація... Коли я дивлюся на людину, я можу оцінити, це її щире прагнення чи формальне. Зеленський щиро хоче, щоб процес боротьби і ось цього досягнення миру тривав щодня, крок за кроком. Чому? Зараз працює з ним Єрмак (керівник Офісу президента Андрій Єрмак - ІФ) - я так думаю, я не запитував, тому що він також цього хоче. Я ж тепер не збоку говорю, а працюючи з ними в контакті", - додав голова української делегації в ТКГ.

Він подякував своєму попереднику на посаді керівника української делегації в ТКГ, другому президенту України (1994-2005 рр.) Леоніду Кучмі "за те, що він зробив", відзначивши, що не розпочинав роботу "з чистого аркуша". "І хочу попросити його... якщо ми звертатимемося по пораду і по прохання, щоб він брав участь", - додав Кравчук.

"Для мене будь-яка посада не є якимсь ну дуже складним процесом, але в цьому разі вона не так складна, як відповідальна, тому що йдеться про, напевно, найголовніше для людей - мир", - наголосив голова української делегації в ТКГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА