Huawei розробляє новий спосіб розблокування своїх пристроїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei розробляє новий спосіб розблокування своїх пристроїв

Технології&Авто
424
Huawei запатентувала нову технологію біометричної авторизації на основі технологій штучного інтелекту. Для доступу до пристрою користувачеві не потрібно буде підносити його до обличчя або використовувати відбитки пальців. Передбачається, що доступ буде здійснюватися за голосом.
Патент на відповідну технологію був поданий ще в липні 2019 року Huawei спільно з Університетом герцога Куньшаня, а 29 січня 2021-го він був офіційно зареєстрований і опублікований. Документ передбачає методику розпізнавання користувача за допомогою голосу. Представники китайської компанії вказують, що новий спосіб ідентифікації за допомогою голосових «відбитків» буде не тільки безпечним, але і по-справжньому зручним.
Розпізнавання здійснюватиметься за допомогою біометричних сигнатур. ШІ здатний фіксувати унікальні фонетичні особливості голосу для підтвердження особистості користувача, порівнюючи із заздалегідь записаним зразком. Крім розблокування пристрою подібна технологія може служити і для управління тими чи іншими функціями.
Згідно з описом патенту, новий тип біометричної авторизації може з’явитися в майбутніх інтелектуальних пристроях Huawei.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас