20:46 25.11.2020

Кравчук закликав російську делегацію ТКГ офіційно визначити свою позицію щодо виконання Паризьких домовленостей "нормандської четвірки" до кінця року

1 хв читати
Кравчук закликав російську делегацію ТКГ офіційно визначити свою позицію щодо виконання Паризьких домовленостей "нормандської четвірки" до кінця року

Українська делегація на засіданні Тристоронньої контактної групи знову нагадала про свою позицію, що основою врегулювання на Донбасі є весь комплекс домовленостей, досягнутих у рамках "нормандського формату", а також Мінські домовленості як такі, і підтверджує свою готовність продовжити послідовно працювати для їх реалізації.

"Леонід Кравчук принципово вимагає від російської сторони як учасника ТКГ взяти на себе політичну відповідальність та офіційно визначити свою позицію щодо необхідності виконати домовленості, досягнуті на найвищому рівні у Парижі у 2019 році, до кінця цього року", - йдеться у повідомленні на офіційній Facebook-сторінці делегації України в ТКГ після засідання в середу.

Українська делегація переконана, що виходом із ситуації, що склалася в переговорах щодо Донбасу, є проведення до кінця 2020 року нової зустрічі на найвищому рівні в "нормандському форматі", яка підбила б підсумки спроб виконати домовленості, досягнуті за результатами Паризького саміту в грудні 2019 року, і обговорення планів подальшого їх виконання.

"Консолідована позиція лідерів держав "нормандського формату", які ухвалили під час своїх зустрічей низку документів щодо врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, є головним дороговказом для подальшої роботи", - зазначили в українській делегації.

Українська делегація не залишає впевненості в тому, що ця позиція продовжить бути основою ефективної спільної роботи і в рамках ТКГ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА