11:36 28.01.2020

У Києві мають намір ввести добові й уніфікувати місячні проїзні квитки

3 хв читати
У Києві мають намір ввести добові й уніфікувати місячні проїзні квитки

 У Києві планують із 1 квітня поточного року скасувати роздільні місячні проїзні квитки на різні види громадського транспорту і ввести єдині, і з обмеженням, і без обмеження кількості поїздок.

Про це йдеться в проекті розпорядження Київської міської державної адміністрації (КМДА) "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху", розміщеному на сайті КМДА в понеділок.

Зокрема, планується, що вартість місячного квитка на проїзд в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері та метрополітені без обмеження кількості поїздок становитиме 1 тис. 300 грн (650 грн у разі купівлі на другу половину місяця), для студентів вишів і ПТУ денної форми навчання - половину вартості, тобто 650 грн, а для учнів денної форми навчання - чверть вартості, або 325 грн (162,5 грн на другу половину місяця). При цьому міська електричка в переліку доступних видів транспорту для цього квитка не значиться.

Квитки з обмеженням кількості поїздок в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері, метрополітені та в міській електричці коштуватимуть 290 грн на 46 поїздок протягом місяця, 390 грн на 62 поїздки, 575 грн на 92 поїздки і 770 грн на 124 поїздки. При цьому, згідно з проектом розпорядження, на другу половину місяця ці квитки також планується реалізовувати за 50% вартості з обмеженням у ту саму кількість поїздок. Аналогічні квитки для студентів вишів і ПТУ продаватимуть за половину вартості, для учнів денної форми навчання - 25% вартості; наприклад шкільний проїзний з обмеженням у 46 поїздок протягом місяця коштуватиме 72,5 грн.

Також планується ввести квитки на проїзд в автобусах, трамваях, тролейбусах, фунікулері, метрополітені та в міській електричці без обмеження кількості поїздок терміном дії на 1-3 доби. Зокрема, такий квиток терміном дії 24 години коштуватиме 100 грн, 48 годин - 150 грн, 72 години - 200 грн.

При цьому тарифи на разові поїздки залишаються незмінними: від 6,5 до 8 грн залежно від придбаної одночасно кількості поїздок. Як і раніше, у разі купівлі від 1 до 9 поїздок ціна проїзду буде 8 грн, від 10 до 19 - 7,7 грн, від 20 до 29 поїздок - 7,4 грн, від 30 до 39 - 7,1 грн, від 40 до 49 поїздок - 6,8 грн, і лише за купівлі 50 поїздок одночасно вартість однієї становитиме 6,5 грн.

У вартості проїзних квитків не враховано вартість носія електронного квитка, на якому фіксуються придбані й використані поїздки.

Термін дії поїздок на транспортному ресурсі носія електронного квитка становить 12 місяців із дати останньої реєстрації електронного квитка в автоматизованій системі обліку оплати проїзду. Придбані до 31 березня 2020 року поїздки на пластиковій безконтактній картці старого зразка, що діє лише в метрополітені, діятимуть до 31 березня 2021 року.

Наразі вартість проїзного квитка на один календарний місяць у наземному транспорті без обмеження кількості поїздок коштує 390 грн, в метрополітені - 610 грн, на два види транспорту (наземний + метро) на 46 поїздок - 570 грн; на 62 поїздки - 670 грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА