У Давосі назвали три необхідні реформи для ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Давосі назвали три необхідні реформи для ЄС

Світ
639
На Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі прем’єр-міністри Нідерландів, Ірландії та Польщі Марк Рютте, Лео Варадкар і Матеуш Моравецький, а також комісар з торгівлі Європейського Союзу Сесілія Мальмстрем обговорили Brexit, питання міграції, кібербезпеку і оподаткування на європейському континенті.
Клаус Шваб, засновник і виконавчий голова ВЕФ, запитав учасників панелі “Новий імпульс для Європи”, яке послання молоді Європи вони можуть відправити.
“Процвітання, колективна безпека та цінності, включаючи рівність”, – сказав Рютте.
“Європа працює, вона не ідеальна, але працює”, – сказав Варадкар. За його словами, жодна національна держава не є достатньо великою, щоб самостійно вирішувати великі проблеми, і жодна країна в Європі більше не входить до першої двадцятки за чисельністю населення. “Країни Європи потрібні одне одному. Також відбувається глобальна зміна влади, і це відхід від Європи”, – додав прем’єр Ірландії.
Мальмстрем, в свою чергу, закликала молодь Європи бути разом. Моравецький додав, що розширення прав і можливостей людей вельми помітно в Європі.
У блоці панелі про необхідні Євросоюзу реформи, Рютте зазначив, що існує розрив між північчю, півднем і сходом і заходом, і ЄС потрібні три речі: підвищення конкурентоспроможності, позиціонування на відміну від президента США Дональда Трампа і активізація колективних дій в сфері клімату.
За його словами, Європейська комісія, яка не діє достатньою мірою щодо Італії і не оштрафувала Рим, спонукала країни Північної Європи задатися питанням, навіщо їм тоді робити те, що їм пропонується? Рютте підкреслив, що ЄС буде продовжувати робити те, що повинен, але зараз сам глава уряду Нідерландів не сподівається, що Європа стане більш конкурентоспроможною або вирішить такі серйозні проблеми, як зміна клімату.
Моравецький сказав, що Польща – і проєвропейська, і проамериканська. Він вважає, що є країни в Європі, які не використовують податкові системи на справедливій основі. Він виступає за усунення всіх податкових офшорів в Європі, щоб забезпечити рівні умови гри. Він також підкреслює, що до Франції і Італії ставилися по-різному, і необхідні більш послідовні підходи.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас