14:36 16.08.2018

Представників РФ у ТКГ поінформують про заяви 11 росіян із проханням обміняти їх на українських політв'язнів

2 хв читати

Інформацію про заяви громадян РФ, які відбувають покарання в Україні, з проханням посприяти їх поверненню на батьківщину шляхом обміну на утримуваних у РФ українських політв'язнів буде передано представникам РФ у Тристоронній контактній групі, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Ми направимо на представників РФ у ТКГ інформацію про заяви злочинців і терористів - громадян РФ, які висловили бажання повернутися в Росію і написали відповідні прохання на свого президента Путіна. Українська сторона, наш президент готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політв’язнів", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона також повідомила, що від РФ так і не отримано відповіді на ініціативу передати їм 36 громадян цієї країни, які відбувають покарання в Україні.

Також немає відповіді на ініціативу зустрічі уповноважених з прав людини України та РФ Людмили Денісової та Тетяни Москалькової в Мінську 21-22 серпня.

"У тісній координації з Людмилою Денісовою, МЗС, СБУ відпрацьовуємо кроки для звільнення українців. Це питання на постійному контролі президента Порошенка", - резюмувала І.Геращенко.

Як повідомлялося, 11 громадян РФ, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі в Україні, написали заяви на ім'я президента своєї країни Володимира Путіна з проханням посприяти поверненню на батьківщину шляхом обміну на утримуваних в РФ українських політв'язнів. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Л.Денісова повідомила, що ці листи також буде направлено до МЗС України, щоб їх дипломатичною поштою доставили до Адміністрації президента РФ.

Зокрема, 2 серпня таку заяву подав громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм у Бучанській колонії, та Олександр Саттаров і Фарух Камалов, які наразі перебувають у Лук’янівському СІЗО в Києві.

15 серпня такі заяви написали ще вісім громадян РФ: В’ячеслав Висоцький (ГУ "Черкаська виправна колонія № 62"), Валерій Іванов та Олександр Валехидіс (ГУ "Дрогобицька виправна колонія №40"), Владислав Гречин (ГУ "Одеська установа виконання покарань №21"), Віктор Агєєв (ГУ "Роменська виправна колонія №56"), Олег Доронін (ГУ "Городищенська виправна колонія №96"), Денис Сидоров та Євген Шаталов (ГУ "Житомирська установа виконання покарань №8).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА