Деяким категоріям змінили порядок виплати пенсій - рішення КС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деяким категоріям змінили порядок виплати пенсій - рішення КС

Казна та Політика
227426
Українським пенсіонерам змінили порядок виплати пенсій. Зокрема, Конституційний суд визнав незаконним встановлення мінімального віку, необхідного для нарахування пенсії за вислугу років.
Отримати пенсію за вислугу років працівники льотного і льотно-випробного складу тепер зможуть до 50 років. Також згідно з новим законом працівники сфери медицини, освіти, соціального забезпечення і театрально-концертних та інших видовищних колективів зможуть вийти на пенсію до досягнення 55-річного віку.
Крім того, Верховна Рада має розглянути законопроект щодо зниження пенсійного віку для жінок віком до 55 років за умови, що їх робочий стаж налічує 30 років.
Згідно з рішенням КСУ, пенсію за вислугою років згідно зі ст. 51 Закону № 1788 зможуть отримати громадяни, які працюють на шкідливих підприємствах, що втратили працездатність за умов роботи до настання пенсійного віку.

Як накопичити собі на пенсію

Згідно із законом про підвищення на 5 років віку виходу на пенсію для жінок, а також збільшення на 5 років загального та спеціального стажу роботи, необхідного для призначення пенсії за вислугу років для окремих категорій працівників – позбавляють їх права на соціальний захист і тому не відповідають конституційним принципам прав і свобод людини, і, відповідно, є незаконними.
Раніше повідомлялося, що мінімальний вік виходу на пенсію в Україні не відповідає середньостатистичній тривалості життя громадян.
За матеріалами:
Today.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас