12:06 19.11.2020

В облуправлінні ДСНС відбулися обшуки у справі про пожежі на Луганщині

2 хв читати
В облуправлінні ДСНС відбулися обшуки у справі про пожежі на Луганщині

Співробітники Луганської обласної прокуратури спільно зі слідчими здійснили санкціоновані обшуки в Головному управлінні та інших структурних підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Луганській області в рамках справи про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки під час масштабних пожеж у Луганській області.

Як повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР), слідство встановило, що однією головних причин пожеж було системне розкрадання пального під керівництвом облуправління ДСНС.

"Майже у кожному структурному підрозділі вказаного управління за вказівки керівництва були придбані спеціальні технічні засоби – прилади для корекції одометрів автомобілів. Саме з їх допомогою систематично проводились маніпуляції з пробігом спецтехніки, за допомогою яких завищували реальний пробіг автомобілів, а паливо розкрадали. Таким чином, в управлінні ДСНС не було сформовано належний резерв паливно-мастильних матеріалів, спеціалізована техніка для гасіння пожеж під час виникнення масових пожеж на території області не змогла вчасно виїхати на місця пожежі, що не дало можливості їх оперативної локалізації", - йдеться в повідомленні.

У ДБР наголосили, що корупційні дії посадових осіб ДСНС призвели до загибелі людей, знищення споруд, будинків і лісових масивів.

Окрім цього, слідство вивчає обставини організації та діяльності Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також координації дій сил, залучених до гасіння пожеж.

Обшуки, за даними відомства, відбулися 17 листопада.

Як повідомляє прес-служба Луганської обласної прокуратури, під час обшуків вилучено прилади, документацію з обліку та використання паливно-мастильних матеріалів і транспортних засобів, а також щодо організації заходів із ліквідації пожеж. Також у рамках кримінального провадження відбуваються допити посадових осіб і призначено низку судових експертиз. Окрім того, слідство вивчає обставини організації та діяльності Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також координації дій сил, залучених до гасіння пожеж, ідеться в повідомленні.

Луганська облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків, і присвоєння чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч.2 ст.367, ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Краматорську.

Як повідомлялося, в липні та жовтні 2020 року в Луганській області, на території, підконтрольній українській владі, відбулися масштабні пожежі, які призвели до людських жертв, знищення приватного майна жителів і вигоряння великих територій лісових масивів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони України в партнерстві з Victory Drones запускає проєкт із рекрутингу операторів БПЛА

Окупанти обстріляли Хотінську громаду Сумського району, поранено двох жителів, зруйновано два будинки

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанської громади поранено 2 мирних жителів - прокуратура

Захисту та відновленню енергетики має бути приділена тотальна увага всіх відповідальних посадовців

Канада ввела санкції проти соратників експрезидента України Януковича

У Києві та області з 5 до 13 червня будуть проведені командно-штабні навчання

Учасники Ставки визначили пріоритетні напрямки для розміщення очікуваних систем ППО - Зеленський

Ліміти споживання е/е в середу діятимуть для кожного регіону протягом доби - "Укренерго"

ВР має намір розширити програму компенсацій за знищене житло на тимчасово окуповані території

Рада не розглядатиме кадрові питання цього тижня - Арахамія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА